Samsung dodal za 4 dny 4 miliony smartphonů Galaxy S4

Nový top smartphone od Samsungu jde prozatím velmi dobře na odbyt. Jen za poslední čtyři dubnové dny, kdy se Galaxy S4 začal prodávat (včetně českého trhu), dodal jihokorejský výrobce celkem 4 miliony krabiček se svým vlajkovým modelem. Napsal to jihokorejský portál The Chosunilbo, jako zdroj uvádí jednoho z výkonných šéfů společnosti. Jde tak jednoznačně o dosud nejrychleji se prodávající telefon značky Samsung.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

K dnešnímu datu už Samsung eviduje více než 6 milionů distribuovaných kusů, do konce května chce pokořit desetimilionovou hranici. Jen pro připomenutí, jak se s každou novou generací vlajkových modelů Galaxy S zvyšuje rychlost jejich prodeje; Galaxy S III dosáhl prodeje 10 milionů kusů po 60 dnech, u předloňského modelu Galaxy S II bylo potřeba ke zdolání 10milionové hranice dokonce 150 dní. Galaxy S4 by to měl stihnout za měsíc.

Samsung se tak rychlostí prodejů přibližuje svému největšímu rivalovi Applu. Na jeho prodejnost v prvních dnech uvedení iPhonů ale stále nedosahuje. Zatím posledního Apple iPhonu 5 se jen za první víkend prodalo 5 milionů. Zda si Apple udrží titul nejrychleji se prodávajícího smartphonu, nebo jej Samsung předstihne, zjistíme až na podzim, kdy bude představen a začne se prodávat nástupce iPhonu 5.

]: The file '/PubSystem.Controls.Run.Articles.2015/AddOn_Blank.ascx' does not exist.-->
Diskuze (35) Další článek: ZTE Grand X2 In: třetí pokus s Intelem [preview]

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Mil, První víkend, Výkonný šéf, Samsun, Galaxy s, Sam, SMA, GAL