Samsung Galaxy J2 DTV: připraven na příjem digitální televize

Samsung Galaxy J2 DTV se sice vzhledově tváří jako běžný Samsung nižší třídy, ovšem má něco navíc. Od modelu Galaxy J2 jej odlišuje označení „DTV“, které značí, že je telefon schopen přijímat digitální televizní vysílání. A to díky vestavěnému digitálnímu TV tuneru, který u Samsungu moc často nevídáme.

Klepněte pro větší obrázek
Samsung představil upravený Galaxy J2 DTV s příjmem digitální televize, bohužel však není podporován evropský standard DVB

Telefon je jinak téměř shodný se základní variantou, jedná se o model se 4,7" Super AMOLED displejem, který pojal rozlišení 540 × 960 pix, běžící na čtyřjádrovém Exynosu o taktu 1,3 GHz. K 1GB operační paměti můžeme připočíst 8GB interní úložiště, hlavní fotoaparát má rozlišení 5 MPix. Vše zastřešuje 2 000mAh baterie a právě zmiňovaný TV tuner.

I když telefon jistě bude nabízet i přes různé aukční servery, TV tuner v Evropě bohužel nevyužije. Novinka se totiž zatím prodává pouze na Filipínách, které využívají standard ISDB (Integrated Services Digital Broadcasting), zatímco v Evropě kraluje standard DVB (Digital Video Broadcasting). 

Via TheNextWeb

Diskuze (8) Další článek: Moto & Hasselblad: Lenovo má foťák s 10× zoomem a (prý) skvělou kvalitou

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy J2, Samsung Galaxy J2 (2016), Galaxy J, Samsun, GAL, Digital, Digitální televize, Sam, Digit, Televize, Příjem