Samsung Galaxy S4: pohleďte na tu krásu! [video]

Štíhlé tělo, nízká hmotnost, krásný displej, výkonný hardware a možná až příliš košatý TouchWiz. Galaxy S4 udělal výborný první dojem.

Start prodeje Galaxy S4 se kvapem blíží, proto je nejvyšší čas i pro nás otestovat novou vlajkovou loď Samsungu. Ještě než vám nabídneme klasickou textovou recenzi, podívejte se na obvyklé videopreview. Při prvním seznámení s „es čtyřkou“ udeří do očí opravdu krásný, jasný a ostrý Full HD displej. Jeho pětipalcová úhlopříčka byla naštěstí vměstnána do těla prakticky stejně velkého jako Galaxy S III, takže dalšího zvětšování mobilu jako celku se bát nemusíte. Barvy jsou možná až příliš živé, ale jejich sytost si můžete zregulovat v nastavení.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Na Galaxy S4 se zatím jen těžko hledají zápory. Výbava je špičková, ze současných technologií nechybí naprosto nic, Samsung zapracoval i na nových softwarových funkcích, a tak bychom se museli pídit po takových detailech, jako je třeba nekonzistentní grafika ikon v menu a podobně. Největší slabinou proto zůstává nejspíš prodejní cena, která začíná na 17 tisících korun u 16GB verze. Pro někoho možná mnoho, ale je potřeba si uvědomit, že všechny srovnatelné smartphony (HTC One, Sony Xperia Z) stály na začátku prodeje podobně.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Samsung Galaxy S4
I9505
rozměry a hmotnost: 137 × 70 × 7,9 mm, 130 g
displej: 5,0", kapacitní Super AMOLED, 1 080 × 1 920, 441 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (100|50 Mb/s)
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 5, Bluetooth 4, GPS
paměť: 16 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 2 GB, baterie: 2 600 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 600 (4× Krait 300, 2 GHz, 28nm)
operační systém: Google Android 4.2 (Jelly Bean)
fotoaparát: 13MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
37 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (156) Další článek: ČTÚ varuje: smlouvy na roky mohou vysát vaši peněženku

Témata článku: Samsung, , , , , HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Sony Xperia Z, Pětipalcová úhlopříčka, Galaxy s, Nejvyšší čas, GAL, Sam, Samsun,