Samsung Galaxy S6 má mít kovové šasi a sklo na zádi

Samsung Galaxy S6 se blíží svému oficiálnímu představení na veletrhu MWC v Barceloně a na svět vyplouvají další informace. Očekávání jsou velká, zejména proto, že skalní fanoušci očekávají přítomnost prémiových materiálů, které by měly nahradit dřívější celoplastové smartphony. Samsung ukázal první experimenty kovových modelů v podání Galaxy Alpha, Galaxy Note 4, Galaxy Note Edge a modelové řady Galaxy A, a zdá se, že v tom bude i nadále pokračovat.

Zpráva z korejského serveru DDaily cituje různé zdroje, podle kterých by Samsung Galaxy S6 neměl být celokovový, jak se doposud spekulovalo. Nový smartphone má víceméně kopírovat vzhled starších iPhonů, šasi má být kovové, přední a zadní část pak bude potažena odolným sklem. Pokud se tyto zprávy potvrdí, můžeme to u Samsungu přirovnat k razantní změně designového směřování. Výrobce, který se celé roky spoléhal na celoplastová zařízení, by ještě před pár lety nad sklem na zadním krytu v žádném případě neuvažoval.

Na druhou stranu, zřejmě bychom asi raději viděli celokovové zařízení, protože sklo je hodně kluzké, navíc hrozí jeho rozbití nebo prasknutí, a to daleko více, než u bytelnějšího celokovového šasi. Např. Apple přestal sklo na zádi používat již před několika generacemi iPhonu. Vše jsou ale zatím pouze spekulace, samotný vzhled a zpracování telefonu bude Samsung zřejmě upěnlivě střežit až do oficiálního představení v Barceloně. To by se mělo uskutečnit v předvečer zahájení veletrhu MWC, tj. 1. března.

Zdroj: DDaily

Diskuze (29) Další článek: 10 nejvýkonnějších Androidů roku 2014 podle AnTuTu

Témata článku: Apple, Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Alpha, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy Note Edge, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, DDaily, Samsun, Project Zero, GAL, Šasi,