Samsung Galaxy Tab E je oficiální, dostupnost v Evropě je nejistá

V minulých dnech jsme vás informovali o tom, že Samsung připravuje zbrusu nový tablet Galaxy Tab E. Spekulace probíhaly několik týdnů, oficiálního představení jsme se ale dočkali až včera. Nemůžeme mluvit o žádném pompézním oznámení, tablet byl v tichosti představen pouze pro Taiwan, na globálním tiskovém portálu není o modelu ani zmínka, to stejné platí i pro oficiální blog Samsungu. Je tedy možné, že se Galaxy Tab E bude prodávat pouze v Asii, ostatně tak to již funguje s řadou smartphonů Galaxy E, která se v Evropě neprodává.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Tiskové fotografie Samsungu Galaxy Tab E

Tablet je osazen 9,6" TFT LCD displejem s rozlišením 1 280 × 800 pixelů a je postaven na čtyřjádrovém Spreadtrumu o taktu 1,3GHz a na 1,5GB RAM. 8GB interní paměť doplňují microSD karty, nevyměnitelná baterie má kapacitu 5 000 mAh. Tablet s označením SM-T560 je k dispozici jen ve Wi-Fi variantě, Samsung zřejmě brzy představí model SM-T561, který by měl mít i slot pro SIM kartu, kterou využijete pro mobilní datové přenosy.

Tablet je v Taiwanu naceněn na 225 USD, což činí 5 400 Kč, jeho dostupnost mimo Taiwan ale zatím nebyla potvrzena.

Zdroj: Samsung.tw

Diskuze (2) Další článek: Skener rozpozná duhovku na dvanáct metrů

Témata článku: Samsung, , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Samsung Galaxy Tab E 8.0, Samsung Galaxy Tab E 8.0 16GB LTE, Samsung Galaxy Tab E 9.6, DOS, Samsun, Sam, Tab, GAL, Dostupnost