Samsung Impact: nejlevnější telefony opravdu pro každého

Tři novinky z dílny Samsungu dokazují, že o jednoduché telefony je stále velký zájem. Mobily Impact si může dovolit každý.

Samsung na letošním veletrhu Communic Asia v Singapuru oznámil založení nové produktové řady Impact. Ta zahrnuje pro začátek trojici lowendů určených především pro rozvojové trhy nebo pro uživatele, kteří hledají přístroj za co nejpříznivější cenu. Samsung tak chce konkurovat především nově vznikajícím čínským značkám, u nichž je nízká cena tou největší předností.

Samsung Impact

Výrobce si s označením nových mobilů hlavu neláme, a tak se první z nich jmenuje prostě jen Samsung Impact. Tento slider opět vsází na design, kryty jsou vyrobeny v imitaci kovu, který se však nachází jen v proužku okolo displeje. I přesto, že bude zařízení cenově velmi dostupné, má co nabídnout. Pro hudební nadšence stačí zmínit zabudovaný 3,5 mm jack, FM rádio, paměťové karty microSD a hudební klávesy vyhrazené pro ovládání přehrávače multimédií, pro hráče jsou zase připraveny Java hry. Zavděk ale musíte vzít pasivnímu CSTN displeji s rozlišením 128 × 160 bodů. Prodejní cena prvního z Impactů začíná na sympatických 2 400 korunách.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Samsung Impact
Impact Dopad výsuvného příslušníka řady Impact bude drtivý jedině na trhu s nejlevnějšími telefony se zaměřením na hudbu, a to díky podpoře FM rádia, hudebnímu přehrávači, paměťovým kartám a konektoru 3,5mm jack.rozměry a hmotnost: 95 × 47 × 18 mm
displej: 1,77'', pasivní CSTN, 128 × 160, 65 tis. barev
sítě: GSM (900/1 800 MHz)
data: GPRS tř. 10
konekt.: USB
paměť: 20 MB, paměťové karty microSD
baterie: ?
hudba: přehrávač hudby, rádio, 3,5mm jack
48 %
(427. místo z 888)
katalog
cena: 2 400 Kč

Samsung Impact SF

Samsung Impact SF je dalším telefonem nižší třídy, tentokrát však ve véčkové konstrukci bez externího displeje. Ani ten interní neoplývá velikostí (úhlopříčka jen 1,77 palce) a podporuje 65 tisíc barev. Mezi další specifikace spadá FM rádio, což je překvapivým standardem u lowend přístrojů Samsungu, USB 2.0, hlasitý reproduktor, SOS zprávy nebo 4 MB interní paměti. Rozměry přístroje jsou 89,9 × 46 × 18,7 mm a potenciální uživatele jistě potěší možnost výměnných krytů. Na pořízení véčka Samsung Impact SF vám bude stačit 2 100 korun.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Samsung Impact SF
Impact sf Ani třetí příslušník řady Impact neprozradil, co přesně má její název naznačovat, víme ale aspoň to, že zkratka "sf" značí véčkovou konstrukci. Telefon bude mít základní výbavu - pasivní displej, podporu Javy a GPRS a FM rádio.rozměry a hmotnost: 90 × 46 × 19 mm
displej: 1,77'', pasivní CSTN, 128 × 160, 65 tis. barev
sítě: GSM (900/1 800 MHz)
data: GPRS tř. 10
konekt.: USB
paměť: 4 MB
baterie: ?
hudba: FM rádio
28 %
(556. místo z 888)
katalog
cena: 2 100 Kč

Samsung Impact B

Poslední z představených telefonů Samsung Impact B nabídne z celé nové rodiny nejméně funkcí. Displej zůstal oproti předchozím Impactům stejný, zůstalo i rádio a interní paměť, kterou můžete zaplnit třeba Java hrami. Střídmý a jednoduchý design je přímou konkurencí pro nejlevnější přístroje LG nebo rozmáhající se čínské značky ZTE. Za klasický Samsung Impact B zaplatíte 2 200 korun.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Samsung Impact B
Impact b Zcela obyčejným low-endem bude člen série Impact s klasickou konstrukcí. Vyniknout může snad jen díky FM rádiu, podpoře GPRS, pasivním displejem nebo absencí fotoaparátu ale díru do světa neudělá.rozměry a hmotnost: 105 × 45 × 14 mm
displej: 1,77'', pasivní CSTN, 128 × 160, 65 tis. barev
sítě: GSM (900/1 800 MHz)
data: GPRS tř. 10
konekt.: USB
paměť: 4 MB
baterie: ?
hudba: FM rádio
28 %
(556. místo z 888)
katalog
cena: 2 200 Kč

Samsung nyní dělí telefony do šesti kategorií: Style, Multimedia, Connected, Essentail, Infotainment a Business. Rodina Impactů spadá do základní kategorie Essential. Nově představené telefony se zameřují spíše na nenáročné zákazníky, kteří upřednostňují design před funkční vybaveností, ale rádi si poslechnou hudbu či rádio nebo si zahrají Java hry. Mohou si vybrat mezi klasickou konstrukcí, véčkem či vysouváky, které jsou si vzhledově podobné a odlišuje je pouze konstrukce. Samsung tak dává najevo, že jako jeden z mála světových výrobců při vývoji nových telefonů myslí opravdu na všechny.

Diskuze (6) Další článek: Přidá TomTom k Miloslavovi ještě Terezu?

Témata článku: Samsung, , Samsung Impact, Samsung Impact b, Samsung Impact sf, Samsun, Nejlevnější telefon, Telefon, Sam, Nejlevnější přístroj, Pro +