Samsung Knox: oddělení práce a soukromí [MWC]

Samsung připravil řešení pro firmy, cílem je větší bezpečnost a oddělení pracovního a soukromého obsahu

Samsung na veletrhu MWC 2013 v Barceloně představil tři zásadní novinky. Tím hlavním je bezesporu osmipalcový tablet Galaxy Note 8.0, zapomenout nemůžeme ani na domácí multimediální centrum HomeSync. Třetí novinkou je řešení pro firmy s názvem Samsung Knox, které slouží k oddělení pracovního a soukromého prostoru v rámci zařízení modelové řady Galaxy. Samsung Knox tak Androidům od Samsungu, v rámci B2B spolupráce vašeho zaměstnavatele a jihokorejského výrobce, vdechne druhou, pracovní, identitu.

Kontejnery na aplikační vrstvě

KNOX je řešení, které sdružuje SE Android (Security Enhanced), jenž byl vyvinut americkou NSA (National Security Agency) a integritu správy služeb, jenž je naimplementována v hardwaru i Android frameworku. Ve zkratce to znamená, že na aplikační vrstvě KNOX nabízí dvojici kontejnerů, která odděluje pracovní a soukromou část zařízení. Toto oddělení je vynuceno šifrováním dat v SE Androidu, což zabraňuje únikům dat, přenosu virů a různým druhům vzdálených útoků. KNOX je šířeno v rámci BYOD (Bring Your Own Device) strategie a je kompatibilní s řadou stávajících firemních systémových řešení.

Do pracovní sekce zařízení se dostanete jedním kliknutím z plochy, přechody mohou být chráněny heslem. Oddělený zabezpečený přístup tak můžete mít do e-mailu, prohlížeče, kontaktů, kalendáře, správce souborů, apod. Celé řešení je samozřejmě daleko robustnější, více informací se o něm dozvíte na stránkách Samsungu. My si na videu ukážeme základní funkčnost služby:

 

Diskuze (1) Další článek: Specifikace Samsungu Galaxy S IV potvrzeny v benchmarku AnTuTu

Témata článku: Samsung, , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 8.0, Samsung Galaxy Note 8.0 16GB 3G, Samsung Galaxy Note 8.0 32GB 3G, Samsung Galaxy Note 8.0 32GB Wi-Fi, Knox, Android Framework, Sam, Samsung Knox, Oddělení, Firemní systém, BYOD, Práce, Samsun