Samsung L400V: bílé véčko pohledem ženy

Perleťová mušle od Samsungu toho umí víc, než by se mohlo zdát. Nechybí mnoho funkcí ani překvapivě bohatá výbava.
Kapitoly článku

Hudební funkce, datové přenosy, fotoaparát, závěr

Hudební přehrávač není nijak atraktivní alespoň z pohledu grafiky, funkčně mu však nelze nic vytknout. Nabízí možnost přehrát poslední přehrané, vše, nejčastěji přehrané skladby nebo výběr podle interpreta, žánry či alba. Po zvolení konkrétního alba přesně vypíše informace o interpretovi, názvu skladby, o jaký žánr se jedná i celkovou délku skladby. Ovládání je řešeno pomocí navigační klávesy a potvrzovacího tlačítka, je tedy poněkud nejisté. Přehrávač zůstává hrát na pozadí i po přepnutí do jakékoli jiné funkce telefonu a informace o přehrávání zůstává i v pohotovostní režimu. Po stisknutí červené klávesy pro ukončení hovoru se mobil zeptá, zda chcete přehrávání ukončit. Z hlediska poslechu lze testovaný mobil pochválit, za zvuk, který vyloudí, se stydět rozhodně nemusí. Pro větší soukromí při poslechu budete muset zainventovat sluchátka, nejsou totiž součástí balení. Hledat FM rádio ani nezkoušejte, tento mobil jím prostě nedisponuje. Osobně bych ho uvítala, L400 je slušně vybavený, tak šetření na této funkci mi přijde nepochopitelné.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Hudební přehrávač si neporadí s českými názvy 

Testovaný mobil nabízí jednu ne zcela obvyklou funkci – videohovory. V tuto chvíli však vybavení touto funkcí považuji za poněkud zarážející. Opět musím zmínit, že tento mobil je k dostání pouze u Vodafonu, ten však nedokáže zajistit podporu videohovorů. Tuto službu nabízí jako jediný operátor O2. Považuji tedy tuto funkci za hezký marketingový tah, lákadlo pro uživatele bez možné realizace.

S použitím vestavěného 2Mpx fotoaparátu ale problém jistě mít nebudete. Umělecká díla však rozhodně nečekejte. I za relativně dobrých podmínek nestojí fotografie za moc, často jsou rozmazané, trpí přepaly a nevýraznými barvami. Čekala bych víc. Zdá se že fotoaparát rozhodně není tím nejsilnějším argumentem, se kterým by Samsung vyrukoval. Pro nějaké ty momentky či příležitostné focení však postačí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Čočka fotoaparátu je, jak už to u véček bývá, umístěna na přední straně

Vnitřní paměť tohoto Samsungu čítá 40 MB, kterou je však možné rozšířit pomocí microSD karty. Slot naleznete po pravé straně mobilu. Používání bluetooth je bezproblémové, samotný přenos nepatří mezi nejrychlejší ale funguje spolehlivě stejně jako například připojení mobilu k Bluetoooth headsetu. GPRS a EDGE třídy 12 ani připojení na WAP tomuto véčku nechybí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Telefon je svým barevným provedením předurčen pro ženy

Nevšední véčko – tak by se tento model mobilního telefonu z dílny Samsungu dal charakterizovat. Působí jako hračka pro ženy za málo peněz. Skutečně není drahý, šest tisíc není nijak přemrštěná cena za hezký mobil, který toho umí skutečně hodně. Vylepšení jsou znatelná od prvních stisků kláves, tradiční kvality jako n apříklad pevná konstrukce nechybí. Stejně tak asi bude ještě nějakou dobu trvat, než Samsung nabídne dokonalost v každém detailu.

Plusy a minusy

+ design
+ výbava
+ cena

– malý displej
– chybí rádio
– prostředí nabídky

Témata článku: Samsung, , , Samsung L400V, Sam, Pohled, Mušle, Přemrštěná cena, Nejsilnější argument, Užitečný přepínač, Samsun, Povedený mobil, Oblý tvar, Zen,