Samsung M7500 Armani: pro značkový noční život

Samsung M7500 Emporio Armani Night Effects je jedním z nejdelších názvů pro mobil. Ten má styl a svítí barvami.

Samsung se po úspěchu modelu P520 opět spojil s módní značkou Armani a představil nový stylový telefon s označením M7500. Tentokrát ovšem nevsází na dotykový koncept a dává přednost hardwarové numerické klávesnici. Tu budou tvořit senzorová tlačítka, která známe například z některých Motorol.

Jsem Armani a svítím

Mobil klasické konstrukce a útlých rozměrů vyniká výrazným logem Emporio Armani a velkým kruhovým ovladačem na přední straně. Typická orlice a iniciály Giorgia Armaniho se objevují i na zádech pod čočkou 3,2 Mpx fotoaparátu. Tomu bohužel chybí přisvětlení.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Protože Samsung sází s tímto modelem zejména na styl, je vyroben v převážné části z oceli. Po obvodu je vyznačeno opět logo módního impéria, které prosvěcují diody jednou ze tří různých barev. Na základě této vlastnosti nese Samsung přídomek Night Effects. Na opačné straně se ukrývají opět barevně podsvícená dedikovaná hudební tlačítka, která slouží k rychlému přístupu do multimediálního přehrávače nebo k ovládání vestavěného FM rádia.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Barevný displej s úhlopříčkou 2,2“ a rozlišením QVGA je vyroben technologií AMOLED a je krytý tvrzeným sklem. Nad displejem je patrná kamerka pro videohovory, z toho je zřejmé, že telefon podporuje sítě 3G. Vybaven je i modulem pro rychlá data HSDPA, v GSM sítích se s ním dovoláte na všech čtyřech používaných frekvencích. Pro rychlejší datování mimo oblasti pokryté sítěmi třetí generace nechybí EDGE.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

K uchování hudebních souborů nebo fotografií poslouží 120 MB vestavěné uživatelské paměti, kterou je možné rozšířit kartami microSD. Konektivita s počítačem je zajištěna díky portu pro USB 2.0 anebo bezdrátové technologii Bluetooth 2.0 s podporou stereo formátu A2DP. K poslechu hudby lze mimo bezdrátových sluchátek využít i obyčejný headset s 3,5mm jackem.

Samsung M7500 Armani Night Effect se začne v Evropě prodávat od listopadu za cenu kolem 9 tisíc korun. Odtud se rozšíří dál na Střední Východ a do zemí jihovýchodní Asie.

Samsung M7500 Emporio Armani Night Effect
Armani Night Effect U druhého modelu Armani se Samsung odvrací od dotykového konceptu a přináší klasický telefon. Podél bočních stran elegantní černé krabičky svítí červená, zelená či modrá LED dioda, na přední straně dominuje aktivní AMOLED displej a na zádi 3MPx fotoaparát.rozměry a hmotnost:  115 × 47 × 12 mm; 96 g
displej: 2,2'', aktivní AMOLED, 240 × 320
sítě: GSM (850/900/1 800/1 900 MHz), 3G
data: GPRS tř. 10, EDGE tř. 10, UMTS, HSDPA
konekt.: USB, Bluetooth (A2DP)
paměť: 120 MB, paměťové karty microSD
baterie: ?
hudba: přehrávač hudby, rádio, 3,5mm jack
fotoaparát: 3MPx (2 048 × 1 536), video
66 %
(97. místo z 950)
kataloginfo výrobce
cena: cca 9 000 Kč (listopad 2008)

Diskuze (6) Další článek: Hrátky s Windows Mobile: všechno zdarma

Témata článku: Samsung, , , Samsung M7500 Emporio Armani, Samsun, Sam, Život, Kruhový ovladač, Pro +, Modrá LED