Samsung má v rukávu Exynosy s AMD grafikou. Dočkat se jich máme v roce 2022

Čínský leaker Ice Universe na Twitteru rozkryl detaily připravovaných čipsetů řady Exynos. Na příští rok plánuje Samsung vydání čipsetu s interním názvem Exynos 9840, který bude na trhu znám jako Exynos 2100. A pokud se nestane nic překvapivého, bude součástí evropských modelů řady Galaxy S21.

Mnohem zajímavěji však vypadá výhled na rok 2022, kdy bude možné konečně spatřit plody spolupráce Samsungu s gigantem AMD. Jihokorejci mají v plánu představit čipsety s interními názvy Exynos 9855 a Exynos 9925, a minimálně druhý z nich má dostat grafický adaptér AMD Radeon. 

Zatím posledním známým čipsetem od Samsungu je 5nm Exynos 1080, jehož součástí jsou čtyři jádra Cortex-A78, čtyři jádra Cortex-A55 a grafický adaptér Mali-G78. Jedná se však o procesor pro smartphony střední třídy, který by měl jako první dostat zatím neznámý smartphone od značky Vivo, následně by měl pohánět i modely Galaxy A52 a Galaxy A72, která by mohly být představeny již začátkem příštího roku.

Daleko větší očekávání jsou však od chystaného Exynosu 2100, který by mohl být představen už velmi brzy. Od čipsetu se očekává podobný výkon jako od budoucího Snapdragonu 875.

Klíčové vlastnosti aktuální generace Exynosu 990:

Diskuze (2) Další článek: Stahujte aktualizaci eRoušky pro Android. Opravuje falešné hlášky o setkání s nakaženým

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Ica Universe, Plod spolupráce, Grafický adaptér Mali, NOW, Samsun, Plod, Čipset, Exynosu, Rukáv, Adaptér,