Samsung neuhlídal špióny. Podívejte se, jak vypadá Galaxy S5

Samsungu se nepodařilo utajit vzhled Samsungu Galaxy S5, podle zdroje se na veletrhu MWC v Barceloně někomu podařilo zařízení vyfotit a krátce jej vyzkoušet. Jak je patrné z fotografií, design modelu zůstal víceméně při starém, zadní strana má agresivnější design, Samsung zde použil strukturovaný plast, plastová imitace kůže známá z Notu 3 se tentokrát nekoná. Na zádech je umístěn 16Mpix fotoaparát s vysoce svítivým bleskem, který si poradí s natáčením 4K videa s 30fps. Galaxy S5 bude odolným modelem s certifikací IP67, díky čemuž oproti Galaxy S4 poměrně výrazně narostly rozměry. Samsung u modelu použil Ultra Clear Super AMOLED displej s rozlišením 1920 × 1080 pixelů. Systémový reproduktor je podobně jako u Galaxy Note 3 širší (standard USB 3.0), proti vniknutí vody a nečistot je chráněn záslepkou.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Takto vypadá z čelní strany Galaxy S 5

Samsung bude i nadále používat hardwarovou klávesu Home a k tomu dvě senzorická tlačítka. Domovské tlačítko je vybaveno čtečkou otisku prstu, která půjde využít k zabezpečení mobilu i k potvrzování PayPal plateb. Kontextová klávesa je nahrazena tlačítkem pro vyvolání posledních spuštěných aplikací, zpětná šipka svoji funkčnost i umístění nemění. Uživatelské rozhraní zdá se neprošlo velkými změnami, řada systémových aplikací by však měla mít zcela přepracovaný design. To však uvidíme až na večerní tiskové konferenci.

Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek
Záda budou vyrobena ze strukturovaného plastu, systémový konektor je chráněn záslepkou
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Galaxy S5 bude podstatně větší, než Galaxy S4
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Detail struktury zadní strany a prostor k vložení microSD a microSIM
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Uživatelské rozhraní fotoaparátu, S5 bude umět natáčet 4K videa
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Přepracované nastavení potvrzuje přítomnost senzoru otisku prstů, Download booster umožní stahování dat souběžně přes Wi-Fi a LTE, platný je však jen u souborů větších než 30 MB

Uniklé obrázky vzbudily na internetu vlnu spekulací, o jejich pravosti se přesvědčíme až na večerní tiskové konferenci Samsungu.

Zdroj: Phonearena, SaudiAndroid

Diskuze (122) Další článek: ZTE Grand Memo II LTE: o rok starší a větší [MWC]

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Note 3 Neo, Samsung Galaxy Note 3 Neo Duos, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Samsung Galaxy S5, Samsun, Plastová imitace, Špión, High Resolution, Jak, Galaxy s, Sam, GAL, Samsung Ne, Kontextová klávesa,