Samsung Orbis budou kruhové hodinky s otočným prstencem

Samsung na veletrhu MWC v Barceloně představí novou generaci hodinek, bude se jednat o kruhové hodinky s korunkou, které tedy z dálky nerozeznáte od běžných náramkových hodinek. Projekt Tizen hodinek je označován jako Orbis, samotná digitální korunka na boku však zatím nemá, navzhory hodinkám Apple Watch, žádnou výraznou funkci. Většinu funkcí byste měli ovládat pomocí otočného kruhu po obvodu hodinek, např. zoomování fotek, scrollování přes uživatelské nabídky nebo poslouží pro výběr data a času v kalendáři nebo při natavení budíku. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Hodinky Orbis by si z tohoto patentu Samsungu měly vzít právě otočný kruh po obvodu displejové části, který bude sloužit k nastavování řady voleb a půjde jej využít i v aplikacích třetích stran pro specifickou funkčnost

Samsung k otočnému prstenci připojí i vývojářské nástroje, takže pro něj budou moci být naprogramovány i aplikace třetích stran. Samotná digitální korunka (tedy výstupek na boku, sloužící u náramkových hodinek k nastavení ručiček) by pak měla mít stejnou funkčnost, jako tlačítko pod displejem u hodinek Gear S. Odemkne displej, případně spustí hlasového průvodce S Voice. Z uvedených informací vyplývá, že hodinky Orbis budou zřejmě opět odelem vyšší třídy, od čehož se odrazí i koncová cena.

Zdroj: Sammobile

Diskuze (5) Další článek: BlackBerry a Samsung dementovali informace o odkoupení BB

Témata článku: Samsung, , , , , Samsun, Shape, Výstupek, Prsten, Sam, Digitální korunka, OTO, Prst, Hod, Kruh