Samsung potvrdil Gingerbread pro aktuální řadu Androidů

Samsung dnes v tiskové zprávě oficiálně potvrdil, že chystá upgrade na nejnovější verzi Androidu pro kompletní portfolio letošních smartphonů, plus loňský model Galaxy S a tablet Galaxy Tab. Také tento tablet totiž pracuje s Androidem určeným primárně pro mobilní telefony. Ze starších verzí bude pro tyto a také modely tzv. Galaxy Family (smartphony Gio, Fit, Ace a Mini) připraven upgrade na Android 2.3 Gingerbread, se kterým pracuje už většina aktuálních novinek nejen od Samsungu (Galaxy S II), ale i konkurence (např. Sony Ericsson Xperia Arc).

Samsung Galaxy Ace Samsung Galaxy Gio Samsung Galaxy Mini Samsung Galaxy S
Aktualizace bude pro všechny aktuální Samsungy z rodiny Galaxy

Nová verze systému v podání Samsungu kromě inovovaného grafického rozhraní TouchWiz přinese vyšší stabilitu a delší výdrž baterie. Optimalizována byla také činnost 3D grafiky a multimédií v souvislosti s nároky na výpočetní výkon procesoru. Snazší bude také provést úkony kopírování a vkládání textu. Aktualizace se začnou distribuovat nejprve k majitelům Samsungu Galaxy S ve Velké Británii a Skandinávii, ostatní modely a evropské i jiné světové regiony budou následovat později, podle plánů, které však Samsung nezveřejnil. Aktualizovat software telefonu bude možné prostřednictvím desktopové aplikace Samsung Kies.

Diskuze (56) Další článek: Finové končí se značkou Ovi, odteď už jen Nokia

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Ace, Samsung Galaxy Gio, Samsung Galaxy Mini, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Sony Ericsson Xperia arc, Akt, #Android, Sam, Gingerbread, Pot, Pro +, Samsun, Kompletní portfolio,