Samsung představil SIM kartu s 1 GB paměti

SIM (Subscriber Identity Module) karty jsou určeny k jednoznačné identifikaci zařízení v prostředí globálních mobilních sítí. Do nedávné minulosti byla právě identifikace jednou z mála funkcí karet SIM. Podle Samsungu by se mělo v budoucnu vše změnit.

Po vývoji 128 MB SIM karty, se kterou se společnost představila v roce 2004, přišla včera s dalším stupněm vývojové řady pro oblast mobilní komunikace – SIM kartou kombinovanou s 1 GB flashovým NAND paměťovým modulem. Trend současnosti je jasný – zmenšovat a zmenšovat. Tohoto konceptu se Samsung drží. Proč nosit dvě karty, když nemusíte? S-SIM není ani o milimetr větší než standardní SIM karty, dokáže ale nahradit jak identifikační modul, tak běžnou paměťovou kartu. Ve srovnání se svými předchůdci disponuje S-SIM mnohonásobně vyšším nejen kapacitou, ale také zabezpečením.

 Paměťová SIM karta v podání Samsungu

Podle oficiálních zpráv jsou tedy nové moduly připraveny pro budoucí generací technologických požadavků zahrnujících mj. i vysokorychlostní přenos dat přes USB rozhraní, stahování hudebního obsahu nebo on-line hry. Zda budou nové S-SIM karty alespoň částečně zpětně kompatibilní s dnešními „staršími“ typy mobilních telefonů, společnost bohužel neuvádí.

Diskuze (4) Další článek: Aktualizace firmwarů Nokií: nově pro modely N73 a N93

Témata článku: Samsung, , Samsun, Pře, Karta, Sam, SIM kart