Samsung připravuje 20W bezdrátovou nabíječku. Fungovat má s Galaxy Note 10+

Samsung připravuje pro chystaný tabletofon Galaxy Note 10+ novou bezdrátovou stojánkovou nabíječku EP-N5200. Největší zajímavostí je to, že nabíječka bude podporovat až 20W nabíjení, a to i přesto, že stávající maxima pro měření a certifikace nabíječek má americký regulátor FCC stanovené na 15 wattů. Dostane Samsung výjimku nebo bude muset počkat, až FCC umožní testování 20W bezdrátových nabíječek?

Jihokorejci již novou nabíječku dokonce ukázali naživo, a to na veletrhu MWC v Šanghaji. Na fotografii je vidět, nejen potvrzení zrychleného bezdrátové nabíjení z podložky, ale také informaci o zpětném dobíjení z telefonu, které bude nositelnosti z telefon dobíjet taktéž 20W dobíjením. Pokud budete hodinky nebo náramky dobíjet přímo z nabíjecí podložky, bude strop stanoven na 15 wattů.

Pokud se 20W bezdrátové nabíjení potvrdí, bude to znamenat, že se rychlosti kabelového a bezdrátového nabíjení k sobě konečně výrazně přibliží. I když, zrovna u Galaxy Note 10+ se hovoří o 45W kabelovém dobíjení, které má napevno integrovanou baterii dobít v rekordním čase. Zda i toto potvrdí budeme vědět 7. srpna, kdy má Samsung v plánu představit novou řadu Galaxy Note 10.

Samsung láká na představení řady Galaxy Note 10:

Zdroj Phonearena

Diskuze (12) Další článek: DxOMark testuje i modely střední třídy. Samsung Galaxy A50 získal 83 bodů

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy Note10, Galax Note, FCC, Samsun, F +, Dobíjení, Podložka, Telefon, Nabíječka, JavaScript, Šanghaj,