Samsung připravuje další update pro Galaxy S20. Proč v DxOMark stále chybí?

Samsung připravuje další firmwarovou aktualizaci, která opět vylepší mobilní focení. Po updatu ATCH, který do Česka dorazil přesně před dvěma týdny, se ve světě začal koncem března pomalu distribuovat balíček ATCT. V Číně už však Samsung vydal ještě novější aktualizaci ATD1, která má stále stejný seznam hlavních oprav. V popředí je, a to už po několikáté za sebou, vylepšení fotoaparátu.

Leaker Ice Universe na Twitteru uvádí, že mezi hlavní změny nové verze softwaru patři opětovné vylepšení ostření, režimu Auto HDR a také vyladění systémových přechodových animací při otevírání a zavírání aplikací, resp. při odemčení telefonu čtečkou otisků prstů. Aktualizace ATD1 vypadá jako hodně důležitá, protože přichází velmi rychle po verzi ATCT, která se do Evropy ještě nedostala.

Doufáme tedy, že na evropský trh zamíří až nejnovější verze ATD1, která se připravuje pro všechny tři modely řady Galaxy S20. Jihokorejcům se zatím fotoaparát nedaří doladit k úplné spokojenosti, o čemž svědčí spousta vydávaných aktualizací v poměrně krátkém čase. Na druhou stranu je dobře, že se Samsung snaží fotoaparát neustále vylepšovat, a že neusnul na vavřínech. Zarážející je však pro nás stále neexistující hodnocení Galaxy S20 Ultra v testu DxOMark...

Zatímco loňský Galaxy S10+ se v testu ukázal 14 dní před spuštěním prodejů v Česku, Galaxy S20 Ultra je u nás v prodeji již tři a půl týdne, a v DxOMark o něm není žádná zmínka. Tedy, je, ale u fotomobilu nás primárně zajímá hlavně test fotoaparátu, a ne test audia, v němž telefon mimochodem získal 69 bodů. Jeden z hlavních fotokonkurentů Ultry, Huawei P40 Pro, se přitom v DxOMark objevil již 31. března, tedy pět dní po svém oficiálním představení. Čeká snad DxOMark na to, až Samsung doladí fotoaparát k dokonalosti? 


Oživeno 14.4. 12:25: V průběhu velikonočního pondělí se aktualizace ATCT dostala i do Česka. V seznamu změn tentokrát čekají jen dvě položky, optimalizace výkonu fotoaparátu a vylepšení zabezpečení zařízení, které se nově datuje k dubnu. Ve fotoaparátu nepozorujeme žádné výraznější změny. A objevili jsme i jeden bug, pokud máte nastavený 120Hz režim displeje, spouštěné hry občas překryje jakýsi zelený filtr. Stačí však restartovat telefon (nebo přepnout na 60 Hz) a grafika se vrátí do původní podoby.

Diskuze (19) Další článek: Samsung Galaxy Tab S6 Lite je doslova za rohem. Známe i jeho evropskou cenu

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 512GB, Samsung Galaxy S20+, ATCT, DX +, Nová verze, Ica Universe, ATCH, Spuštění prodejů, Auto HDR, Regions, Been, Test, Pro +, Ultra