Samsung prohrál další spor s Applem, tentokrát v Nizozemsku

Nekončící patentové války mezi Samsungem a Applem za sebou nechávají další ukončenou bitvu. Soud v Nizozemsku rozhodl, že Samsung neoprávněně používá grafické efekty při rolování v galerii ve svých zařízeních se staršími verzemi Androidu 2.1, 2.2 a 2.3. Jihokorejská firma teď musí urychleně zjednat nápravu a pro tato zařízení poskytnout softwarovou aktualizaci, která na konci seznamu při rolování zobrazí tzv. „modrou zarážku“ a tím dá uživateli najevo, že seznam už dále nepokračuje. Informaci přinesl holandský magazín WebWereld.

Samsung musí stihnout vydat tyto updaty do 8 týdnů, jinak bude Applu platit náhrady ve výši 100 tisíc eur za každý den, kdy dotčené telefony budou používat neaktulizovaný software. Nařízení se týká pouze pobočky Samsungu operující v zemích Beneluxu, na přístroje prodávané na jiných evropských trzích tedy nebude mít vliv. Pokud ale Samsung bude nucen urychleně připravit nové verze softwaru, dá se očekávat, že se aktualizace dostanou rychleji také do ostatních regionů.

Právní tahanice provázejí Samsung a Apple po celý rok 2012. Ve Spojených státech vyhrál spor Apple a Samsung měl podle rozhodnutí soudu vyplatit americkému rivalovi 1 miliardu dolarů. Proti rozsudku se ale odvolal, závěrečné přelíčení proběhne v prosinci. Vztahy mezi oběma firmami chladnou i v obchodní rovině, včera Apple oznámil, že už od Samsungu nebude odebírat akumulátory do svých MacBooků a iPadů. Čím dál méně komponent od svého rivala bude osazovat i do iPhonů.

Diskuze (40) Další článek: Street View pokrývá první alpské ski areály včetně sjezdovek

Témata článku: Apple, Samsung, , APP, Verze softwaru, Samsun, Sam, Benelux, Pro +, #Apple, Tahanice, Spor, Prohra