Samsung rozjíždí vlastní internetový obchod s aplikacemi

Internetové obchody s mobilními aplikacemi byly donedávna spíše než doménou samotných výrobců mobilů záležitostí spojenou se samotným operačním systém. Mezi nejznámější e-shopy s aplikacemi patří AppStore, Google Android Market, před Vánoci svůj sotwarový obchod spustil i Palm a podobný záměr oznámil i RIM, výrobce řešení BlackBerry. 

Korejský Samsung sice žádný vlastní otevřený operační systém do mobilů nedodává, přesto nechce zůstat s nabídkou softwaru pozadu, a tak na stránkách pro Velkou Británii, kde se těší se svými mobily velké oblibě, spustí už v tomto měsící pilotní provoz vlastního Samsung Mobile Application Store. Aplikace se zaměří na platformy Windows Mobile a Symbian S60, kterými korejský výrobce vybavuje své chytré modely. Zpočátku bude připraveno na 1 100 různých aplikací, které budou pro registrované uživatele Samsung Clubu zdarma. Jejich počet se později bude rozšiřovat.

Do práce na svém Application Storu Samsung zapojí nadšence ze fóra inovátorů. Tam se mohou zdarma zaregistrovat vývojáři mobilních aplikací, kteří pomocí nástroje Samsung Innovator vytvářejí software pro smartphony Samsungu s platformou S60. Nový internetový e-shop se softwarem si svou premiéru odbude na letošním veletrhu Mobile World Congress v Barceloně. Náhled na Samsung Application Store je k dispozici zde.

Zdroj: Samsung

Diskuze (3) Další článek: Nové Twist sady s kreditem 500 Kč

Témata článku: Samsung, , Samsun, Obchod, Aplikace, I/O, Internetový obchod, Internetový e-shop, Sam