Samsung S5830 Ace: zmenšený Galaxy S oficiálně

Galaxy S se namáčkl do těla s menším displejem a foťáku přidal LED blesk. Samsung Galaxy Ace je tajné eso v rukávu.

O spoustě připravovaných novinek značky Samsung jste si mohli přečíst na MobilManii už dříve, Samsung si však oficiální odhalení všech modelů neponechá až na veletrh do Barcelony. Na indonéské stránce výrobce se objevily tiskové snímky a finální parametry Androidu Samsung Galaxy Ace (S5830).

Novinka patří do vyšší střední třídy Androidů, hned od začátku nabídne verzi systému 2.2 Froyo. Potvrdila se také původní informace o přítomnosti 800MHz procesoru. Pětimegapixelovému fotoaparátu neschází automatické ostření, LED blesk a schopnost natáčení videa, bohužel jen v maximálním rozlišení QVGA.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Design přístroje vychází z dosavadní vlajkové lodě Galaxy S, zachován zůstal i systém tří ovládacích tlačítek pod displejem, z nichž dvě krajní jsou senzorová. Rozměry přístroje činí 112 × 60 × 12 mm a hmotnost zařízení 113 g. Uvnitř telefonu najdeme akumulátor s kapacitou 1 350 mAh, který by měl papírově vystačit na šest hodin hovoru nebo dva týdny v pohotovosti.

Telefon je vybaven kompletně po stránce konektivity. Vedle všech čtyř pásem GSM si s ním zavoláte také v 3G sítích, přenesete i rychlá data po HSDPA (max. 7,2 Mb/s). Ve výčtu nechybí Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1 a USB 2.0 (slot microUSB). Vnitřní paměť pro uživatelská data má kapacitu 158 MB, lze ji rozšířit až 32GB paměťovou kartou microSD.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek

Přední straně dominuje dotykový displej s úhlopříčkou 3,5" a rozlišením 320 × 480 bodů. Dotyková vrstva je kapacitní a zobrazovací technologie klasické LCD TFT. Samsung Galaxy Ace bude hledat konkurenci hlavně u HTC (Gratia), LG (Optimus Chic) nebo Sony Ericssonu a jeho Mini Xperií. Prodávat se začne v provedení s černými a bílými zády ve druhém čtvrtletí za cenu mezi kolem 7 tisíc korun.

Diskuze (37) Další článek: Navigující SmartMaps nyní i pro Android, zdarma k vyzkoušení

Témata článku: Samsung, , , , HTC Gratia, LG Optimus, LG Optimus Chic, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Ace, Samsung Galaxy S, Galaxy s, GAL, Samsun, Ace, Sam,