Samsung SCH-V330: véčko se dvěma barevnými displeji

Mobilní telefon Samsung SCH-V330 je na první pohled úplně normální véčko. Ovšem zdání v tomto případě klame, protože dva barevné displeje v jednom mobilním telefonu se hned tak nevidí.

Nástup mobilních telefonů s barevnými displeji není v Evropě prozatím tam razantní, jako v přilehlých asijských zemích. Ovšem i na našem trhu se již začínáme setkávat se stále více mobilními přístroji, které z uživatelem komunikují hezky barevně.

Popularity se dostává také stálé více rozvíracím telefonům - takzvaným véčkům. Proč tomu tak je? Za prvé je jasné, že povětšinou stříbrné přístrojky lomené v půli jsou více než elegantní a na druhou stranu dokáže tato koncepce vyřešit odvěké dilema svých designérů. V těchto typech mobilů lze totiž při zachování malých rozměrů přístroje vestavět poměrně velkou a pohodlnou klávesnici, i s velkým displejem.

 

Samsung SCH-V330 je - jak již samotné označení napovídá - určen pro mobilní sítě systému CDMA2000 - což znamená, že v našich zeměpisných šířkách si z něj příliš nezavoláte. Ovšem zajímavá je skutečnost, že kromě velkého barevného displeje uzavřeného uvnitř přístroje zde najdete také barevný displej stavový, který vás informuje o aktuálním stavu sítě, času, zmeškaných hovorech či přijatých textovkách bez nutnosti otevírání přístroje.

Zatímco vnější displej dokáže zobrazit obyčejných dvě stě padesát šest barev, vnitřní displej disponuje zobrazitelnou barevnou paletou čítající 260 000 odstínů. Hmotnost přístroje je velmi příjemných osmdesát gramů a lithium iontový akumulátor o kapacitě 770 mAh jej dokáže udržet v chodu potřebně dlouhou dobu.

 

Samozřejmostí je podpora barevných her i MMS multimediálních zpráv. Všechny mobily Samsung jsou známy svými polyfonickými melodiemi - a nejinak je tomu i v tomto případě, kde každá melodie může využívat až čtyřicet různých hlasových fondů.

 

Při pohledu na tento přístroj nám nezbývá než doufat, že podobný model telefonu se za rozumnou cenu objeví i s podporou našich GSM mobilních sítích. Myslím si, že spousta čtenářů by jej uvítala, protože když už barvu, tak přece pořádně! Nebo snad máte jiný názor?

Diskuze (5) Další článek: HP iPAQ H5450: na nejvyšší vrchol

Témata článku: Samsung, , Barevný displej, Samsun, ? Displej, Bar, Sam, Displej,