Samsung SGH-2488: Korejci to opravdu válí

Korejský Samsung se poslední dobou činí – na výstavě Asia Telecom 2000 uvedl další ze svých malých a hezkých mobilů, SGH-2488.
Korejský Samsung se poslední dobou činí – na výstavě Asia Telecom 2000 uvedl další ze svých malých a hezkých mobilů, SGH-2488. Nejprve bude uveden pro asijský a čínský trh, teprve poté se dostane do Evropy. Potkává ho tedy stejná osudová cesta, jako mobily Motorolu Accompli 008 (6188) nebo Nokii 8250. Důvod? Evropský trh je mobily přece jen už nasycen, takže novinek se zde moc neprodá, zatímco v takové Číně je přes miliardu potenciálních zákazníků a penetrace mobilních telefonů je velmi mizivá. Evropa prostě už není tak zajímavý trh, aby nutila výrobce uvádět nové mobily zároveň s příchodem na trhy ostatní, popř. i dříve.

Vyšší dívčí

Samsung SGH-2488 je samozřejmě duální, vzhled je podobný předchozím modelů, které jsme měli již možnost vidět. Zejména nezapře příbuznost s modelem SGH-2400 – má aktivní flip a vysunovací anténu. Když se to vezme úplně od začátku, je tu i jistá podoba se zhruba dva roky starým modelem SGH-600, který u nás prodávala společnost Micos (ta již ovšem o distribuci Samsungů přišla a nahradila ji společnost Genco; Samsungy můžete zakoupit v prodejní síti The Phone House).

Velikost mobilu bez antény je 108 x 45 x 18,8 mm a hmotnost jen 90 gramů s tenkou baterií. Displej je samozřejmě grafický s velmi dobrým a jasným podsvícením – na obrázku je sice zelené, podle údajů by však mělo být modré. Už jen tyto parametry dávají tušit, že tento mobil spadá do vyšší střední kategorie. Další funkce toto zařazení jen potvrzují:

  • 99 míst v paměti pro telefonní čísla, přičemž dvacet lze vytáčet hlasem;
  • digitální záznamník až na 140 sekund poznámek;
  • inteligentní vibrační vyzvánění;
  • „poznámkovník“ neboli to-do list;
  • 17 zvonění s možností vytvořit jedno vlastní;
  • časové funkce, budík;
  • možnost synchronizace telefonního seznamu a textovek s počítačem;
  • hardwarový modem 9,6 kb/s a datové přenosy.

Perleťový luxus

Mobil se bude dodávat v perleťově bílé, zlaté, stříbrné a tmavě šedé barvě. Bohužel však nelze s jistotou říct, zda a kdy se ukáže na evropském trhu. Samozřejmě je možné jej dovést neoficiálními kanály z trhu asijského, stejně jako se dnes dá u nás sehnat Accompli 008 nebo Nokia 8250. Stejně tak zatím není známa koncová cena.
Váš názor Další článek: Mobilů je v Česku víc než pevných linek

Témata článku: Samsung, Sam, Samsun