Samsung SGH-C100: 65 tisíc důvodů k radosti (test)

Nový Samsung SGH-C100 přichází na pulty obchodů, aby ukázal, kdo bude v následujících měsících králem střední kategorie. Jeho devizou bude velikost, displej, GPRS, IrDA, Java a cena. Dostane i vás?
Kapitoly článku

Organizace a WAP

Telefon je vybaven technologií GPRS třídy 10, kterou můžete využít ve vestavěném prohlížeči wapových stránek nebo pro připojení počítače k internetu. Pro propojení s počítačem můžete využít služby IrDA portu nebo se spolehnout na komunikaci skrze kabel.

  

Na velmi vysoké úrovni je zpracována organizace času. Kalendář je přehledný a jak jsem se už zmínil, lze jej umístit i na pozadí displeje. Zobrazené měsíční náhledy jsou odlišeny barevně, stejně tak i dny obsahující nějaký údaj. Úkolovník nechybí a je velmi jednoduchý. PIM aplikacím sekunduje kalkulátor a převodník měn. Za vaši pozornost také stojí kvalitní budík, který můžete nastavit na buzení jen v jeden den, celý týden nebo jen v pracovní dny (zde máte možnost vybrat si mezi pondělím až pátkem nebo až sobotou). Nastavit si můžete i automatické zapnutí telefonu.

  

JAVA a hry

Do telefonu můžete nainstalovat i další programy díky technologii Java. Většina z vás toho bude využívat zejména pro instalaci nových her. Samsung pro vás hned ze stratu dvě připravil. Jedná se o známou hru – Bowling a variaci na nesmrtelné téma Pac-man, tentokrát s názvem MIDP Man. Obě hry můžete i smazat, čímž získáte další místo pro své programy. Velikost paměti určené pro Java aplikace se mi nepodařilo zjistit.

  

   

Fanoušci mobilního hraní jistě uvítají i další dvě napevno nainstalované hry - Medový míč a Utíkej křečku. Posledně zmiňovaná hra je obdobou hry Erix z telefonů Ericsson. Je ale graficky lépe zvládnutá a označené plochy ve hře postupně odkrývají obrázek na pozadí. Když už se bavíme o zábavě v telefonech Samsung, nesmíme opomenout nedostižné vyzvánění telefonů korejské značky. Opět je velmi čisté a hlasité. Kvalita 40hlasého vyzvánění je zde znát. Výrobce pro vás připravil 38 melodií, převážně romantického charakteru. Při poslechu melodie či příchozím hovoru bliká indikační dioda do rytmu a vyhrává několika barvami. U některých skladeb se do reprodukce zapojí i vibrátor. 

  

  

Baterie Li-Pol s kapacitou 720 mAh se ukázala jako prozíravý tah. Při intenzivním používání vydržel telefon při životě i čtyři dny.

  

Hodnocení

Při testování telefonu Samsung SGH-C100 vyplavaly na povrch jeho samé pozitivní vlastnosti. Vyloženě negativní zkušenost s telefonem nebyla snad žádná. Když k tomu připočteme velmi kvalitní zpracování a stejně kvalitní použité materiály spolu s hromadou funkcí a barevným displejem – nemáme v ruce žádný argument, proč nový model od Samsungu nedoporučit. Telefon je vhodný pro všechny, kteří kladou důraz na kvalitu, chtějí se čas od času připojit k internetu nebo vlastnit telefon s podporou Javy. „Hračičkové“ ocení barevný displej s podporou 65 tisíc barev a nadprůměrné vyzvánění. Všichni společně pak nedotovanou cenu okolo šesti tisíc korun. Telefon se objeví v obchodech během prázdnin.

Technické parametry a hodnocení vůči optimálnímu mobilu naleznete zde.

Telefon zapůjčila společnost Kiboon Mobile a.s.
Tel: 221 033 098
Web:
kiboon.cz

Témata článku: Samsung, , Samsung C100, Tradiční rozložení, Zmiňovaná hra, Samsun, Důvod, Informační bublina, Radost, Tisíc, Tis, Test, Sam, Optimální velikost