Samsung SGH-E100: pokračování bestselleru! (test)

Jedno z nejnovějších véček jihokorejského výrobce nahrazuje velmi úspěšný model SGH-T100. Aby novinka nezůstala v konkurenčním boji pozadu, přináší v dnešní době tak důležité funkce jako MMS, GPRS či Javu.

Jak se telefonuje

Jak bylo řečeno již v předchozí kapitole, není možné vstoupit do seznamu například stisknutím kurzorového tlačítka do jednoho ze čtyř směrů. Je potřeba kliknout na telefonní seznam a zvolit vyhledávání. Procházení je zjednodušeno tím, že můžete vyhledávat i podle více písmen, výběr se potom postupně zužuje.

  

Paměť dokáže pojmout až 1 000 jmen – tedy opravdu jmen, přičemž ke každému lze přiřadit až pět různých čísel. K jednotlivým osobám můžete přidat i e-mail. Dále je možné k jménu přiřadit melodii či obrázek. Kontakty lze řadit do pěti skupin (rodina, přátelé, společnost, kancelář, ostatní), u každé z nich je možné zvolit si vyzváněcí melodii. Do skupin lze ukládat jen čísla z paměti, nikoli ze SIM karty. Pod klávesy 2 - 9 můžete uložit kontakty pro rychlou volbu, což je jediný způsob, jak se rychle dostat k některým kontaktům, hlasové funkce totiž chybí.

  

  

Polyfonie á la Samsung

Zvonění je 40hlasé, má tradičně špičkovou kvalitu, na výběr máte z několika desítek polyfonních melodií. Jejich nabídku lze rozšířit i stáhnutím z počítače či wapu. Různý tón může mít i textovka, zde je na výběr z deseti předpřipravených zvuků. U SMS zpráv je standardně nastaveno opakování, což lze naštěstí vypnout. Telefon nenabízí vyzváněcí profily, delším podržením tlačítka s křížkem lze rychle utlumit všechny zvuky a aktivovat tiché vyzvánění, a to buď s vibracemi či bez nich.

Témata článku: Samsung, , Samsung E100, Bestseller, Best, Pokračování, Sam, Nový týden, BES, Orel, Samsun, Test, Tiché vyzvánění