Samsung SGH-R200: první školní

Nově představený kulatý Samsung je prvním mobilem této značky pro školou povinnou mládež - nemá jen moderní vzhled, má také moderní funkce. Co takhle rozvrh hodin přímo v mobilu?
Nově představený kulatý Samsung je prvním mobilem této značky pro školou povinnou mládež - nemá jen moderní vzhled, má také moderní funkce. Co takhle rozvrh hodin přímo v mobilu?

Mobilní telefony korejského Samsungu byly vždy elegantní, ale nikdy jste na nich nenašli žádnou větší oblinu. Všechny Samsungy byly vždy podobné jeden druhému jako vejce vejci - doslova nudně "krabičkovité". Nově představený model R200 upoutá hned na první pohled neobvyklým vzhledem. Jeho designéři mu do vínku nedali jedinou rovnou hranu a hned je na něm poznat pro koho je určen - především do školních batůžků dnešní mladé generace.

Hezký vzhled je na ten boží svět

Nezvyklý vzhled je jedinou odlišností nového telefonu od současných modelů společnosti Samsung. Celý telefon je velmi lehký a kryt klávesnice je aktivní - lze s ním přijmout i ukončit hovor a dokonce i přečíst textovou zprávu. V rozlišení displejů svých mobilních telefonů Samsung také vede - 128 x 64 obrazových bodů je na mobil této kategorie opravdu úctyhodné číslo.

S běžně dodávanou Li-Ion baterií o kapacitě pouhých 600 mAh vydrží celých 180 v pohotovosti čekat na zazvonění a trochu magicky působí i udávaná doba hovoru na jedno nabití této baterie - celých 360 minut hovoru nezvládnou některé konkurenční přístroje ani s baterií o dvojnásobné kapacitě. K dispozici je dvacet připravených vyzváněcích melodií a za pomoci komfortního grafického skladatele si můžete složit také jednu melodii vlastní. Inteligentní a vibrační vyzvánění tento mobil umí také.

Ničím vynímečným není hlasové vytáčení i hlasové ovládání, které mobily Samsung ovládají od nepaměti. Hlasové poznámky jen doplňují již tak široký výčet podporovaných funkcí. Wapový prohlížeč- rovněž stejný jako u ostatních Samsungů - je od společnosti Phone.Com a zvládá wapový protokol ve verzi 1.1 a rychlost přenosu dat může v síti Eurotelu dosáhnout až hodnoty 14,4 kb/s, zatímco u Oskara nebo Paegasu jste odkázáni na běžných 9.6 kb/s.

8:10 - Matika

Zaměření především na školní mládež dokládají i nadstandardní funkce. Samsung téměř do každého svého mobilu přidal nějakou neobvyklou funkci (vzpomeňme například na jeho mobilní telefon s menstruačním kalendářem). V tomto mobilu najdete kromě budíku, kalendáře a zápisníku také přehledný rozvrh hodin. Jedná se sice o drobnost, ale když si vzpomenu na svá školní léta vím, že přesně tohle mi chybělo. Součástí prodejního balení tohoto telefonu je také softwarový balíček Easy GSM, který je určen pro kreslení log, spořičů obrazovky nebo úpravu vyzváněcích melodií.

Tento mobilní telefon je určen pro evropský trh, kde by se měl velmi brzy objevit. Jeho cena má být srovnatelná například s Nokií 3310 nebo Ericssonem T20. Nemůžu vám prozatím slíbit, zda se jej někdy dočkáme i v nabídce některého z našich operátorů, jisté však je, že za tuto cenu bude mít na trhu zcela určitě šanci se prosadit.

Ve zkratce:

  • mobilní telefon Samsung SGH-R200
  • Velikost: 113 x 48 x 22 milimetrů
  • Hmotnost: 99 gramů
  • Sítě: 900/1800 MHz
  • Baterie: 600 mAh Li-Ion
  • Doba hovoru: 360 minut
  • Pohotovostní doba: 180 hodin
Diskuze (6) Další článek: Číslo na přání i k Oskartám!

Témata článku: Samsung, Sam, Samsun