Samsung SGH-T100: jedna barva k druhé

Přestože v Asii jsou barevné displeje již nějakou dobu naprosto běžnou záležitostí, v Evropě byl první vlaštovkou Ericsson T68 (nepočítáme první pokusy Siemensu). Konkurence však nespí a barevných kousků pomalu přibývá.

Nové mobilní telefony s barevnými zobrazovači představují snad všichni velcí výrobci – nové modely má připraveny Nokia, Philips překvapil svým novým Fisiem 820, Trium, Sagem ani Samsung nemohou v žádném případě zůstat pozadu. Již je tomu tak, současný trend je nastaven na barevné displeje, které dokáží zobrazit více než 256 barev. A právě nově představený Samsung SGH-T100 přichází s novou generací kvalitnějších TFT displejů, které již dokáží zobrazit celý 4094 barev. Rozlišení jeho displeje je 128 x 160 obrazových bodů.

Japonská inspirace

Při pohledu na tento Samsung je velmi dobře vidět, že výrobce má zkušenost s výrobou mobilních telefonů pro japonskou síť iMode. Nejen že má barevný displej, ale má také rozvírací tvar a velmi slušivý design klávesnice a ovládacích tlačítek.

Ale nejen barvou živ je člověk – na Samsungu najdete také jeden černobílý displej, který informuje o příchozím hovoru, stavu baterie a síle signálu i v případě, že je telefon uzavřen. Přestože jsou véčka všeobecně poměrně malé telefony, Samsung SGH-T100 je o něco větší – jeho rozměry jsou totiž 88 x 50 x 23 milimetrů.

Zábava především

Tento mobilní telefon lze směle zařadit do kategorie entertainment zařízení – telefon podporuje šestnáctihlasé vyzváněcí melodie, kterých může být v telefonu uloženo celých čtyřicet. Plně podporuje multimediální textové zprávy EMS i MMS. Zajímavá je však skutečnost, že telefon nepodporuje rychlé datové přenosy GPRS.

Samsung SGH-T100 je zajímavý mobilní telefon, který sice má své mouchy, na druhou stranu však dokonale odráží potřeby trhu, který vyžaduje elegantní a reprezentativní telefon a jehož uživatelé nepotřebují datové přenosy a jiné vymoženosti.

Poznámka: S mobilem s barevným displejem by měl na CeBITu přijít i Siemens. Zatím ale není zcela jasné, jak se mobil bude jmenovat.

Diskuze (17) Další článek: Klávesnička pro Alcatel 511 - pište textovky rychleji

Témata článku: Samsung, Sam, Samsun, Druh, Barva, Bar