Samsung SGH-T400: i muži mají své telefony (test)

V dnešní recenzi uvítáme stylové véčko z dílny korejského Samsungu. Přes počáteční nedůvěru v jeho schopnosti si nás nakonec zcela získal. Prozradíme vám, co za tím stojí a proč si ho oblíbí zejména muži.

Pokud budeme mluvit o telefonech véčkové konstrukce, většině z vás se v hlavě vybaví korejská značka Samsung. Ano, Samsung  u nás již delší dobu drží nadvládu v kategorii véčkových telefonů. Ukončit jeho spanilou jízdu se pokusí počátkem podzimu Motorola spolu se společností Sony Ericsson. Obě firmy hodlají představit řadu zajímavých telefonů véčkové konstrukce. Do té doby však pokračuje jeho kralování a  to i díky modelu Samsung SGH-T400, který vám dnes přiblížíme v našem testu.

 
Další z kolibříků

První, co vykročil z řady

Vzhled véčkových telefonů pod značkou Samsung se vyznačuje jednou vlastností – není nijak křiklavý, spíše usedlejší a tím pádem také zubu času odolnější. Véčka od Samsungu tak málokdy bodují v módní hitparádě, ale naopak stárnou pomaleji než ostatní telefony. Poněkud s nadhledem můžeme o dnešní novince prohlásit, že přináší svěží závan do usedlé linie všech véčkových telefonů Samsung, jenž se prodávají v Evropě. Samsung SGH T400 je jednoduše nejhranatější telefon značky na českém trhu. Ovšem stále se příjemně drží v ruce. A jen tak mimochodem, díky spodnímu vodorovnému skosení jej lze postavit na stojato na jakoukoli rovnou plochu. 

 
Mírné hrany naleznete všude

Telefony Samsungu jsou vždy pečlivě a kvalitně zpracovány. Nikde žádná mezírka, vše absolutně lícuje a nikde nic neskřípe. Stejnou vizitku si vysloužil i dnešní model T400. Jeho kvalitní zpracování však od ostatních modelů ze stejnojmenné stáje umocňuje i použitý materiál. Konkrétně přední hliníkový kryt a kovový lem přední strany. Při uchopení do ruky tak emotivně cítíte chladný kov, jenž ve vás vyvolává jistý pocit kvality. Stejný fígl na uživatele použije i Motorola se svým vybaveným modelem V600, který hodlá uvést na podzim. Zadní část telefonu T400 je však vyrobena ze stříbrného plastu. Kromě lemu naleznete chromované části i okolo vnějšího displeje a na špici malé a hranaté antény. 

 
IrDA port zde nehledejte

Pocit luxusu z chromovaných částí na přední straně vtipně doplňuje vydařené poutko pro nošení v ruce. Naleznete jej společně s telefonem v balení a kromě zajímavého a elegantního zpracování zaujme především kroužkem na prst. Hrubý a těžký kovový kroužek má totiž uprostřed usazen broušený kamínek, jak to bývá zvykem u klasického prstýnku. Při nasazení na prst tak může rozšířit vaše klenotnické portfólio. Vedlejším účinkem je pak minimální pravděpodobnost nechtěného úrazu při nošení telefonu v ruce. Díky „prstýnku“  totiž drží jako přibitý.

 
Stylový „prstýnek“ k zavěšení

Na přední straně telefonu oceníte přítomnost indikační diody. Jak je dobrým zvykem – umí pulsovat v několika barvách. Levé straně telefonu pak patří stříbrné kolébkovité tlačítko a konektor osobního handsfree. V balení jej tentokrát nenajdete. Na spodní straně se ukrývá systémový konektor vhodný třeba pro propojení telefonu s počítačem. Zadní stranu tvoří pouze blok baterie, které dvojníka naleznete v balení s telefonem. Dražší modely Samsungu si na tento luxus potrpí. Kromě tradičního očka na poutko  nenaleznete na zadní straně nic víc. 

 
Balení obsahuje dvě Li-Ion baterie

Témata článku: Samsung, , , Samsung T100, Samsung T400, Vášeň, Test, Prstýnek, Zub času, Neotřesitelná pozice, Samsun, Telefon, Informační bublina, Těžký kov, Umělecké dílo, Známý trik, Dvojník, Korejská značka, Sam