Samsung Smart Glow: Efektnější náhrada za notifikační diodu

V recenzích levnějších Samsungů si pravidelně  stěžujeme na absenci notifikační diody. Hardwarová součástka, která nemůže stát víc než pár korun totiž s železnou pravidelností chybí, a objevuje se pouze u těch nejvybavenějších. Alespoň částečnou náplastí má být řešení Smart Glow, které se má objevovat u levnějších modelů počínaje Galaxy J2 (2016). Na jakém principu funguje?

Klepněte pro větší obrázek
Prstenec Smart Glow bude umístěn okolo fotoaparátu na zadní straně. Zde je zvěčněn u modelu Galaxy J2 (2016)

Smart Glow je sice náhradou LED diody z přední strany, najdete jej však přesto na zádi. Přesněji řečeno v podobě prstence okolo fotoaparátu. V případě zmeškaných událostí a dalších notifikací se prstenec rozbliká, evidovat má zejména příchozí volání, zprávy, zbývající kapacitu baterie, a také různé limity pro mobilní data nebo pro interní úložiště. Smart Glow navíc půjde využít i pro pohodlnější focení selfie hlavním fotoaparátem. Jakmile totiž telefon detekuje vaši tvář, Smart Glow se rozzáří, a následně dojde k pořízení fotografie.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Detaily z uživatelského manuálu k funkci Smart Glow. Základní barvy jsou modrá a černá, ovšem k prioritním notifikacím (specifická aplikace či kontakt) půjde přiřadit vlastní barvy

Tato funkce se poprvé objeví u Samsungu Galaxy J2 (2016), který má zatím exkluzivitu pro Indii. Očekáváme však, že s podobným řešením se na trh dostanou i různé další Samsungy nižší a střední třídy. Ovšem, abyste Smart Glow mohli vůbec využít, musíte si zvyknout telefon pokládat na stůl displejem dolů. Zdali to bude jen jednoduchá změna „automatismu“, nebo úplná překážka v používání, odhalí až první zkušenosti.

Via Galaxyclub

Diskuze (13) Další článek: Xiaomi Mi Max: Někdo to rád velké [preview]

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy J2, Samsung Galaxy J2 (2016), Glow, Příchozí volání, Náhrada, Efekt, Specifická aplikace, GLO, Náplast, Součástka, SMA, Sam, Překážka, Samsun, Jednoduchá změna, Dio