Samsung Steel u Vodafonu: sežere původní Soul?

Vodafone si nechal u Samsungu vyrobit brandovanou verzi U900 Soul. Nabídne několik vylepšení, ztratí pouze na foťáku.

Samsung těží z úspěchů polodotykového modelu Soul a jeho variace produkuje nejen pod vlastní značkou, ale i na míru významným světovým operátorům. Samsung Steel představuje model s vysouvací konstrukcí, který je určen pro Vodafone ve Velké Británii. Kovová konstrukce se velmi podobá již známému Samsungu Soul s tím rozdílem, že multifunkční doteková ploška Magical Touch doznala vylepšení v podobě malé hrany, jež zabrání prstovým přehmatům na šipky při stisku potvrzovacího středu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Soul a jeho mladší (a pravděpodobně levnější) bratr Steel - viditelných rozdílů není mnoho

Samsung Steel od dokonalejšího Soulu převzal 2,2palcový displej, ve výbavě se ale liší o něco horším 3Mpx fotoaparátem. Zachována zůstane podpora microSD karet i datových přenosů v EDGE a 3G s HSDPA. Sítě třetí generace budou využity i pro videohovory, malou kamerku k tomuto účelu vidíme nad displejem, hned vedle brandovaného loga operátora. Navíc přibude modul pro příjem digitálních rozhlasových stanic DAB. Další parametry pro tuto chvíli nejsou známy, ale vzhledem k očekávané podobě se Soulem pro ně nemusíme chodit daleko:

Samsung U900 Soul
U900 Soul Výsuvný telefon s tělem z kartáčovaného kovu. Jeden displej je určen pro zobrazování, druhý pro dotykové ovládání. Na zádi je čočka pětimegapixelového fotoaparátu a blesk. Uvnitř moduly podporující EDGE a HSDPA.rozměry a hmotnost: 106 × 50 × 13 mm, 120 g
displej: 2,2'', aktivní TFT, 240 × 320, 16 mil. barev
sítě: GSM (900/1 800/1 900 MHz), 3G
data: GPRS tř. 10, EDGE tř. 10, UMTS, HSDPA
konekt.: USB, Bluetooth (A2DP)
paměť: ?, paměťové karty microSD
baterie: ?
hudba: přehrávač hudby, rádio
fotoaparát: 5MPx (2 592 × 1 944), video, autofocus, diodový blesk
68 %
(143. místo z 861)
katalogpreviewinfo výrobce
cena: 10 699 Kč (Mobilhouse)

Sympatický Samsung se začne u britského Vodafonu prodávat během června za dosud neuvedenou cenu. Zatím není známo, zda jej nabídnou i ostatní národní pobočky operátora, včetně té české. Ze strany Vodafonu se však jedná o odvážný krok, neboť stejně jako u nás, i ve Velké Británii je původní Samsung Soul v nabídce. Pokud operátor nabídne nový Steel za citelně nižší cenu a jediný parametr, ve kterém bude ztrácet, má být nižší rozlišení fotoaparátu, potom hrozí staršímu ze Samsungů kanibalizace z vlastní stáje. Po vlastních zkušenostech s překlepy u Soulu bych jej za Steel hned vyměnil.

Diskuze (5) Další článek: T-Mobile v červnu: Nokia 6650 a Samsung P520 Armani

Témata článku: Samsung, , , Samsung Soul, Samsun, Původ, Odvážný krok, Magica, Sam, Voda,