Samsung v Česku spouští měření tlaku a EKG. Dočkáme se v průběhu března

Samsung dnes formou tiskové zprávy potěšil stávající majitele chytrých hodinek Galaxy Watch 3 a Galaxy Watch Active 2, u nichž v Česku brzy oficiální cestou spustí měření krevního tlaku i EKG! Jihokorejský výrobce rozšiřuje dostupnost měřící aplikace Samsung Health Monitor do dalších 31 zemí, mezi nimiž nechybí ani Česká republika a Slovensko. V našich luzích a hájích bychom se měli podpory měření obou funkcí dočkat v průběhu března, a to v závislosti na výsledku registrace zmíněných hodinek jako zdravotnického prostředku.

Pro stávající majitele hodinek je to jistě vítaná zpráva, protože až dosud bylo měřené možné jen neoficiální cestou. V tomto našem starším článku jsme vám ukázali, jak si můžete u Watch Active 2 změřit krevní tlak. A ukázali jsme vám i návod, jak si u stávajících hodinek neoficiální cestou natočit EKG. Samsungu k rozšíření měření do dalších zemí pomohl zisk certifikace CE, z čehož bude těžit 28 evropských zemí a tři mimoevropské.

V případě měření krevního tlaku bude třeba při úvodím nastavení kalibrace s klasickým měřičem krevního tlaku. Při točení EKG se zase dozvíte, zda vaše srdeční činnost a rytmus spadá do kategorie sinusoidy (běžný pravidelný tlukot srdce) nebo do kategorie fibrilace, pokud srdce tluče nepravidelně. Měřící aplikace Samsung Health Monitor se nainstaluje automaticky s budoucím updatem chytrých hodinek (od 4. února). Po spuštěníapky vás hodinky odkáží na stažení aplikace pro telefon, která bude stažena z Galaxy Storu. Měření bude následně odblokováno v průběhu března.

Tutoriál - jak bude probíhat měření krevního tlaku:

Tutoriál - jak bude probíhat točení EKG:

Diskuze (18) Další článek: OnePlus a Oppo spojují síly. Jejich smartphony bude vyvíjet jeden tým

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Slovensko, Krevní tlak, Průběh března, Samsun, Galaxy Watch Active, Aplikace, Samsung Health Monitor, Česká republika