Samsung vyvinul baterii pro chytré hodinky, která se schová v pásku

Polovodičová divize Samsung SDI často experimentuje s bateriemi, což se ukázalo např. u zahnuté baterie pro náramek Gear Fit nebo v rámci Free-form baterií pro chytré hodinky Gear S2 (videopreview zde). Na úterní konferenci InnerBattery 2015 v jihokorejském Soulu Samsung ukázal další pokrok - ohebnou baterii, která bude umístěna v samotném řemínku chytrých hodinek.

Klepněte pro větší obrázek
Dá se k něčemu využít řemínek hodinek? Samsung do něj „vecpal“ baterii

Samsung udává, že s touto baterií dokáže zvýšit výdrž hodinek na jedno nabití až jedenapůlnásobně. Domníváme se, že baterie v hodinkách bude pouze doplňkovým zdrojem energie ke stávající baterii, na druhou stranu, proč ne. Alespoň se využije přebytečný prostor, a navíc, u nositelného příslušenství se cení každá kapka energie navíc. Samsung baterii předvedl na prototypu hodinek a uvádí, že baterie byla funkční i po 50 tisících přehnutí. Ty měly simulovat chování uživatelů, kteří několikrát denně hodinky sundávají ze zápěstí a zase nasadí zpět. Samotné ohnutí má poloměr 15 mm, což umožnilo docílit to, že se při ohnutí baterie jeden konec dotýká druhého. Odtud už byl jen krok k integraci do řemínku hodinek.

Klepněte pro větší obrázek
Na konferenci InnerBattery 2015 Samsung ukázal i funkční prototyp hodinek s baterií umístěnou v jejich řemínku

Vzrůst zájmu a inovací v oblasti chytrých hodinek je pochopitelný. Podle agentury Gartner budou chytré hodinky v příštím roce zastupovat 40% prodejů z celého spektra nositelného příslušenství.

Via BusinessKorea

Diskuze (3) Další článek: Gigant mezi tablety. Galaxy View má úhlopříčku 18,4" [oživeno]

Témata článku: Samsung, , , , , Sam, Smart Watch, Chytré, Hod, Pro +, Kter, Samsun, Pas, Chování uživatelů, Funkční prototyp, Pás, Kapka