Samsung vyzkouší nové ovládání mobilů gesty

Co nejsnadnější ovládání mobilů je v současné době snad nejsilnějším trendem v mobilní komunikaci. Apple iPhone to nastartoval a nyní se všichni snaží přijít na způsob, jak ovládání telefonu učinit pro uživatele co nejintuitivnější. Pozadu nezůstává žádný výrobce, před nedávnem představil zajímavý patent Samsung. Ten na nás chystá systém, který dokáže rozpoznat gesta rukou a převést je na příkazy pro mobil. Z jediného vysvětlujícího obrázku, na který jsme narazili, se idea výrobce snad dá pochopit – rukou uděláte nad mobilem nějaké gesto a systém ho prostřednictvím vestavěné kamery zaznamená, bude schopný rozpoznat o jaké gesto se jedná a podle toho provést příslušný úkon.

Klepněte pro větší obrázek
Schéma povelů pomocí gest a jejich význam

Nápad sice vypadá zajímavě, zatím mne ale napadají jen samé nevýhody – v jedné ruce držíte mobil a druhou děláte gesta (k ovládání tedy potřebujete obě ruce); ruka musí být přesně nad kamerou, aby systém vše správně vyhodnotil; musíte se naučit, co která gesta znamenají a současně doufat, že je provedete dostatečně správně, aby vás přístroj pochopil. Zatím se ovšem jedná pouze o patent a tak uvidíme, jak vše dopadne při praktickém použití.

Zdroj: GigaOm 

Diskuze (8) Další článek: Ptejte se na vývoj javových aplikací

Témata článku: Samsung, , Apple iPhone, Apple iPhone 16GB, Apple iPhone 4GB, Zajímavý patent, Samsun, Sam, MOBI, Ovládání, Mobil, Nejsilnější trend, Nov, Nové ovládání