Samsung Z1 s Tizenem: oficiálně zítra i s podporou Android aplikací

Zítřek má být velký den pro Tizen. Samsung hodlá představit v pořadí již druhý smartphone, Samsung Z1, který se však dostane na trh jako první smartphone s Tizenem. Tisková konference se uskuteční zítra v Indii, kde vidí jihokorejský výrobce cílový trh pro svůj nový smartphone, protože bude konkurovat levným chytrým telefonům řady Android One. U Tizenu se nic podstatného nezměnilo, takže se stále počítá s podporou Android aplikací skrze ACL (Android Compatibility Layer) konsorcia OpenMobile. O této možnosti jsme vás informovali již v lednu loňského roku, včetně ukázkové portace hry Angry Birds na Tizen.

Na výše zobrazeném videu je vidět použití ACL v případě aplikace WhatsApp. Ta je běžně dostupná na aplikačním portálu Tizen Store. Při prvním spuštění je provedena kontrola na ACL, pokud se framework v telefonu nenachází, je nabídnuto jeho stažení, opět z aplikačního obchodu Tizen Store. Jakmile je ACL nainstalována, můžete spustit WhatsApp (nebo jinou ACL aplikaci) na Tizenu, přičemž aplikace vypadá a funguje stejně jako na Androidu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
První fotografie Samsungu Z1, Dual SIM smartphone s Tizenem 2.3

Samsung Z1 bude, pro připomenutí, smartphone se 4" PLS TFT displejem s rozlišením 800 × 480 pix. Poháněn bude 1,2GHz dvoujádrem s 768MB RAM. 4GB interní úložiště půjde rozšířit microSD kartami, 3Mpix fotoaparát bez automatického ostření doplní VGA kamerka nad displejem. Baterie má kapacitu 1 500mAh, telefon poběží na Tizenu 2.3. Očekávaná cena se má pohybovat v ekvivalentu 91 USD, což je po přepočtu v současném kurzu 2 200 Kč.

Zdroj: Tizenexperts

Diskuze (19) Další článek: Nakonec přeci jen změna. Samsung Galaxy A7 je FullHD smartphone

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Z1, Tizenem, Samsun, Podpor, Android aplikací, Druhý smartphone, Sam, Whats APP, #Android, PLS TFT displej, Očekávaná cena, PLS TFT,