Samsung začal prodávat hodinky Gear S s Tizenem

Samsung úderem dnešní dvanácté hodiny začal prodávat své nejnovější chytré hodinky Gear S, které běží na operačním systému Tizen. Naše první zkušenosti jsme vám popsali v tomto článku. Hodinky Gear S přinášejí zejména možnost pracovat s nimi jako se samostatným zařízením, zejména díky integrovanému slotu pro nanoSIM a podpoře GPS, Wi-Fi a Bluetooth. S hodinkami tedy můžete samostatně volat, psát zprávy, navigovat (Mapy Here pro pěší) nebo brouzdat na webu přes Operu Mini. 

Z prvních řádků vyznívají hodinky jako samostatné zařízení, bohužel tomu tak úplně není. Po vybalení s krabice je musíte spárovat s nějakým Samsungem s Androidem 4.3 a výše, do kterého lze nainstalovat aplikaci Gear Manager. Pokud hodinky nespárujete, budou sloužit pouze jako těžítko, protože se přes úvodní obrazovku dál nedostanete. Připojený smartphone s aplikací Gear Manager slouží dále pro samotnou instalaci aplikací z Gear Apps, protože přes hodinky si žádný nový obsah nenainstalujete. Gear S tak spíše než samostatné zařízení budete využívat jako společníka, tedy prodlouženou ruku vašeho telefonu, jako tomu bylo např. u dřívější generace hodinek Gear 2. Na hodinkách tak budete moci vyřizovat hovory a psát zprávy přes SIM z telefonu, navíc se na nich budou zobrazovat notifikace a přečtete si na nich e-maily z účtů navázaných v telefonní aplikaci E-mail.

Samsung Gear S se na českém trhu prodávají v černé a bílé barevné variantě, cena je stanovena na 9 999 Kč vč. DPH. K hodinkám se dá pořídit náhradní dokovací stanice (s 350mAh baterií) za 800 Kč, případně jiný pásek za částku 1 399 Kč. Ceny jsou nastaveny poměrně vysoko, v připravované recenzi se tedy zaměříme zejména na to, zdali cena odpovídá dostupným funkcím hodinek, a také se zaměříme na výdrž baterie.

Diskuze (5) Další článek: Stoupnete si do fronty na Honor 6? Zvládnete od počítače

Témata článku: Samsung, , , , , Nový obsah, Samsun, Gear, Hod, Sam, Tizenem, Pro +, Gear s, Hodinky gear