Samsung zastaví výrobu Alphy, místo toho začne vyrábět Galaxy A5

Samsung Galaxy Alpha je jedním z nejvyladěnějších a designově nejpovedenějších Samsungů poslední doby, ovšem podle zpráv z korejského zdroje, bude jeho výroba brzy zrušena. Na dotčených výrobních linkách se má místo Alphy začít pomalu vyrábět model Galaxy A5, který se na trh chystá v průběhu prvních dvou měsíců příštího roku. Alpha má být vyráběna jen do té doby, než dojdou současné dodávky naskladněných součástí, stát se tak má nejpozději v únoru příštího roku.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung brzy přestane vyrábět Galaxy Alphu, přednost dostane nový Galaxy A5

Samsung změnil plán výroby zřejmě díky vysoké ceně Galaxy Alpha (16 690 Kč), což se odrazilo na nízké prodejnosti smartphonu. Novým cílem jsou celokovová zařízení střední třídy, která na papíře zaujala, navíc budou prodávána za nižší cenu. Řeč je o Galaxy A3 a o Galaxy A5, ovšem specifikacemi a velikostí displeje je Alpha podobná spíše právě zmiňované Galaxy A5. Třetí model v řadě A, Galaxy A7, by pak měl být v prodeji pouze v Asii.

]: The file '/PubSystem.Controls.Run.Articles.2015/AddOn_Blank.ascx' does not exist.-->
Diskuze (17) Další článek: Xiaomi je nejhodnotnější startup na světě a teprve nabírá dech

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy A3, Samsung Galaxy A3 (2016), Samsung Galaxy A3 Dual, Samsung Galaxy A5, Samsung Galaxy A5 (2016), Samsung Galaxy A7, Samsung Galaxy A7 (2016), Samsung Galaxy Alpha, Samsung Galaxy S5, Místo, Samsung poslední doby, Sam, Třetí model, GAL, Nový cíl, Samsun, Galaxy a, Zmiňované galaxy,