Samsung zřejmě uspíší Galaxy Note 9. Nový tabletofon má ukázat již v červenci

Samsung tradičně představuje nové modely řady Galaxy Note na přelomu srpna a září. Letos bychom se však měli dočkat změny. Připravovaný tabletofon Galaxy Note 9 má být o měsíc uspíšen. Na vině jsou podle všeho neuspokojivé prodeje současných Galaxy S9 a Galaxy S9+. Samsung sice nedávno na domovském trhu v Jižní Koreji překonal metu 1 milionu prodaných Galaxy S9, ovšem z globálního pohledu jsou prodeje zřejmě pod očekávanými hodnotami. 

Připravovaný tabletofon Galaxy Note 9 si tak má odbýt dvou premiéru již koncem července, přičemž na trh se zřejmě dostane již v polovině srpna. To Samsungu umožní vnést do segmentu nejdražších telefonů „svěží vítr“ a povzbudit tak prodeje těch nejvybavenějších zařízení. Druhým důvodem může být i zářijové představení nových iPhonů, na které by se Samsung s Notem 9 nachystal „s předstihem“.

Soudě podle informací z jihokorejského zdroje to navíc vypadá, že Samsung uspíší i všechny další klíčové modely pro rok 2019. Jubilejní Galaxy S10 má spatřit světlo světa již v lednu (namísto únorového MWC), bude však riskovat to, že jej brzy zastíní další novinka.

Samsung totiž plánuje v únoru v Barceloně představit několikrát odložený skládací smartphone. V prvních měsících od představení Galaxy X by se však mělo jednat o model s výrazně omezenou dostupností, zřejmě pouze na Jižní Koreu. A až tam se ukáže, zda má vůbec smysl vyrazit se skládacím telefonem dobývat zbytek světa.

Toto je stávající generace - tabletofon Galaxy Note 8:

Zdroj KoreaHerald

Diskuze (10) Další článek: Asus Zenfone 5 má podle testu DxOMark jeden z nejlepších foťáků ve střední třídě

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy Note 8, Samsung Galaxy, Jihokorejský zdroj, Samsung US, Galaxy note, Svěží vítr, Nov, Note, Jubilejní galaxy, Tabletofon, Skládací telefon, Současné galaxy, Zářijové představení, Připravovaný tabletofon, Nový tabletofon, Druhý důvod, Nový model,