SamsungApps tipy: Nejprodávanější hry zdarma

V březnu se na SamsungApps objevily hned dvě slevové akce, u první je 50% sleva, u druhé jsou tituly distribuovány zdarma.

Na portálu SamsungApps, který je doplňkovým obchodem pro Android a hlavní zásobárnou pro zařízení s Badou, se objevily dvě slevové akce. V rámci března platí 50% sleva na vybrané herní tituly od Gameloftu, sleva se týká titulů pro vybrané modely s Androidem i Badou a někdy je i více než 50%. Tato akce skončí k 31. březnu, další zahájená akce pak má trvání ještě o dva dny déle. Samsung připravil čtyřicet dobře prodávaných herních titulů, které jsou až do druhého dubna distribuovány zdarma. Radovat se však mohou pouze uživatelé modelů Wave III, Galaxy S II, Galaxy Note a Galaxy Tab 10.1. Mezi dočasně uvolněnými tituly najdeme hry všech možných žánrů, logickými začínaje a sportovními konče. V dnešním výběru se dostane i na tyto hry, začínáme. 

Special FX Camera

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Aplikace Special FX Camera obohatí vaše hrátky s fotoaparátem u modelu Wave III. Aplikace se postará o úpravu snímku, co se týče zpracování obrazů (FX), masek a barevných filtrů. K šestnácti FX vzhledům můžete přidat 15 masek a 10 barevných filtrů. Přímo z mobilu tak můžete vytvořit zajímavé umělecké fotografie, které hned může sdílet s vašimi přáteli. Největším kladem aplikace je to, že má výstup poměrně velké rozlišení (2560 x 1536 bodů), obdobné aplikace, které jsem doposud testoval, měly pouze omezený VGA výstup, což nebylo moc použitelné. Aplikace je dočasně k dispozici zdarma, takže určitě stojí za to ji vyzkoušet. Škoda jen jednoduchého uživatelského rozhraní.

  • Vývojář:  Miguel Angel Lazaro Solana
  • Platforma: bada
  • Lokalizace: ENG, FRA, ITA, POR, POR, RUS, CHN, SPA, UKR
  • Podporované přístroje: Wave III, Wave Y
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 3,83 MB
Klepněte pro větší obrázek 

Hyper Fight 3D

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Freewarový titul z dílny polského vývojového týmu AB Interactive nás zavede do kosmu, cílem hry je ničit asteroidy dostupnou raketou. Raketu můžete upgradovat nebo kupovat nové modely. Prostředky získáte plněním příběhových misí, poslouží také k odemykání dalších levelů. S narůstající obtížností jsou asteroidy menší, rychlejší a z některých se stávají rakety, které vás ostřelují. Vcelku pěkný freewarový počin, který překvapí svou komplexností, navíc je distribuován zdarma. Určitými vadami na kráse je občasné ukončení aplikace při spuštění nové mise. Za zkoušku ale určitě stojí.

  • Vývojář: Grzegorz Adamczyk
  • Platforma: bada
  • Lokalizace: ENG
  • Podporované přístroje: Wave III
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 58,96 MB

Dungeon Hunter 2 HD

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Cestovní Diablo v kapse, tak by se dal nazvat titul Dungeon Hunter 2 HD. S vaší postavou, které cestou sbírá zkušenosti a úrovně, plníte úkoly, sbíráte lepší výbavu a vylepšujete svoji postavu. Na začátku si můžete vybrat mezi kouzelníkem, samotářem a válečníkem. Každá třída má navíc možnosti vylepšení. Časem zjistíte, že z elitních monster padá lepší vybavení, jeho kvalitu poznáte podle jeho barvy. Zelená značí magické, modrá vzácné, fialová raritní. A samozřejmě platí rovnost, čím lepší vybavení, tím snazší získávání dalšího vybavení, zlata a zkušeností. Nechybí minioni, kteří vás doprovázejí, seznam úkolů ani poměrně přehledná mapa. Při každém zvýšení úrovně můžete investovat do vylepšeních vlastností postavy a dostanete jeden bod, který můžete investovat do skillů. Ty pak máte při boji zobrazeny na pravé části displeje.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Postavou chodíte kurzorovým křížem, oceňuji automatické natáčení obrazovky, které je možné nastavit, pravý palec se tak může soustředit jen na boj. Trochu nepřehledný mi přijde systém získávání věcí, ty sbíráte, když přes ně přeběhnete, často je ale ve změti textur ani na zemi nevidíte. Místo horizontálních scrolovacích barů bych uvítal jednotné zobrazení postavy a batohu. Hra vás zabaví v singleplayeru opravdu nadlouho, k dispozici je však i multiplayer, buď lokální přes Wi-Fi nebo přes server Gameloftu. Dungeon Hunter 2 HD je povedený herní titul s pohlednou grafikou a výborným hudebním podkresem.

  • Vývojář: Gameloft
  • Platforma: Android 2.1+ 
  • Lokalizace: ENG, FRA, GER, ITA, KOR, SPA
  • Podporované přístroje: Galaxy S, Galaxy S II
  • Cena: 99 Kč
  • Velikost: 6,43 MB + 450,63 MB na paměťové kartě
Klepněte pro větší obrázek

Earth and Legend

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Podle autorů hry se jedná o nejpropracovanější 3D RPG hru pro Badu, prognózy se nemýlily, jedná se o špičkový titul, který je navíc zdarma! Propracovaný herní svět začíná u počasí, čas od času prší, ve vyšších polohách může i sněžit. Silný déšť přináší i bouřku s blesky, ze kterých získávají kouzelníci energii pro svá kouzla. Ve hře funguje 24 hodinový systém (jedna minuta hraní = 1 virtuální hodina), takže se střídají dny a noci. V rámci bojových technik se můžete stát střelcem, útočníkem na blízku nebo kouzelníkem. S každou úrovní, kterou dosáhnete plněním úkolů a zabíjením monster, dostává postava bod, kterým si zvedáte skill. Po vašem boku mohou bojovat zvířata a provázet vás různými světy. Jednotlivé oblasti se načítají, většinou platí, čím dále od vesnice, tím je nebezpečněji. Z nestvůr a protivníků sem tam spadne nějaká kořist, tu si pak můžete nasadit na několik pozic vaší postavy. V obchodech můžete nakupovat jídlo i vybavení, pokud se vám některý nalezený předmět nehodí, můžete jej prodat. Mimo hlavní dějové linie můžete očekávat i vedlejší dějové linky s Bossy v závěru.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

V rámci volného času se můžete potulovat po krajině, případně se vydat rybařit. To se bude hodit, protože najezená postava bude udílet největší zranění. Po grafické stránce má hra, i přes poměrně malou velikost, povedené textury. Ve spojitosti s počasím vypadá krajina místy velmi zajímavě. Se všemi postavami jde vést dialogy (resp. naslouchat jim), některé postavy reagují i na vlastní počasí (jestliže prší, mají deštník). Svou postavu (muž nebo žena) pak ovládáte kurzorovým křížem levým palcem, pravým se staráte o náhledy do stran a útok, k dispozici jsou sloty pro horké klávesy. Stejně jako v případě ostatních her i zde platí, že si na ovládání budete chvíli zvykat. Pokud jste nadšenci žánru RPG, rychle se zorientujete. Na Badě nic lepšího v oblasti RPG asi opravdu neseženete, hra je dočasně dostupná zdarma (původní cena 170 Kč), takže se stažením moc neotálejte.

  • Vývojář: DVide Arts Inc
  • Platforma: bada 2.0
  • Lokalizace: ENG, FRA, GER 
  • Podporované přístroje: Wave, Wave II, Wave III 
  • Cena: dočasně zdarma (jinak 170 Kč)
  • Velikost: 47,37 MB
Klepněte pro větší obrázek

Worms

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Legendární PC hra se ostává i na Badu! Červíci v této tahové hře nasadí vše (i vlastní životy) k eliminaci červů soupeře. K dispozici jim budou různé druhy zbraní. Terén je často generován automaticky, v rámci signleplayeru nad ním nemáte žádnou kontrolu, v případě multiplayeru můžete např. vypnout miny nebo přepínání wormů. V singleplayeru můžete nastavit nízkou, střední nebo vysokou obtížnost, můžete si zahrát trénink, rychlou hru nebo kampaně k překonání určitého problému. V rámci multiplayeru nechybí podpora až čtyř hráčů najednou. Těšit se můžete na mluvené hlášky wormů, paletu zbraní (nové se objevují se spadaných krabicích) a poměrně dobrou ovladatelnost. Červík dokáže stejně jako ve své počítačové předloze, skákat dopředu, dozadu, pohybovat se, mířit, vybírat zbraň a střílet. Dávejte si pozor na aktuální směr větru i zbývající čas k pohybu. Hra ze zprvu hůře ovladatelná, ale jakmile si zvyknete, můžete se pustit do boje i s vašimi přáteli. Pokud jste si oblíbili Worms už na počítačích, budou jasnou volbou i na mobilu. Cena za nákup se nám zdá přiměřená zábavě a možnostem, které hra nabízí.

  • Vývojář: Electronics Arts Swiss Sarl
  • Platforma: bada 2.0
  • Lokalizace: ENG, FRA, GER, ITA, SPA 
  • Podporované přístroje: Wave, Wave II, Wave III
  • Cena: 99 Kč
  • Velikost: 35,06 MB
Klepněte pro větší obrázek 

Trial Xtreme 2

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Posledním dnes představovaným titulem je oddychovka s názvem Trial Xtreme 2. K dispozici máte krajinu, kterou musíte projet na motorce. Čeká vás řada přírodních a umělých překážek, ovládat může tah motorky, brzdu, můžete skákat a hlavně pomocí naklánění telefonu přenášet váhu na motorce dopředu nebo dozadu. Některé překážky jsou opravdu hodně náročné, naštěstí se tu a tam objeví checkpoint, takže nemusíte v případě chyby opakovat celý level. Za splnění úrovně dostáváte body. Hra je celá v 3D, objevuje se několik typů prostředí. O realistický obraz jízdy na motorce se stará engine NVidia PhysX, vše je na první pohled velmi reálné, snad jen až na přetočení motorky při převážení dozadu, kdy se motorka přetočí přes hlavu jezdce. Hra je dočasně uvolněna k bezplatné distribuci.

  • Vývojář: Deemedya M.S Ltd.
  • Platforma: Android 2.1+
  • Lokalizace: ENG
  • Podporované přístroje: Galaxy W, Galaxy S, Galaxy S II
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 44,91 MB
Klepněte pro větší obrázek
Váš názor Další článek: LG Prada 3.0: Android z čeledi luxusních [recenze]

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Samsung Galaxy W, Zabíjení, Velké rozlišení, Tip, Diablo, Sam, Dnešní výběr, Skill, Worms, Kouzelník, Electronic ARTS, WORM, Celý level, Solana, Oddych, Žďár, Samsun