Samsungy Galaxy S8, S8+ a Note 8 dostanou Android Pie i rozhraní One UI

Samsung v současné době testuje betaverzi Androidu Pie na Galaxy S9, Galaxy S9+ a Galaxy Note 9, s aktualizací na nejnovější verzi Androidu se však počítá i u loňských modelů. Konkrétně u Galaxy S8, Galaxy S8+ a Galaxy Note 8. Důkazem je toto vlákno na XDA-Developers, kde jsou vidět screenshoty z velmi časné verze firmwaru. Ten je sice určen pouze pro americké varianty modelů se Snapdragonem 835, je ale zřejmé, že pokud Samsung nabídne Pie u amerických modelů, dostane se zcela jistě i do evropských telefonů s Exynosem 8895.

Součástí aktualizačních balíčků jsou všechny podstatné funkce z betaverze pro S9, např. Bixby 2.0, systémový noční režim i zmiňovaná nadstavba One UI. Aktualizace zabezpečení je vztažena k prosinci, jedná se tedy o předfinální firmware, na kterém se stále pracuje. A protože již Samsung dříve přislíbil Android Pie pro Galaxy S9 a Note 9 na leden, můžeme se domnívat, že loňské modely aktualizuje nejpozději ve druhém čtvrtletí příštího roku. Přesný časový harmonogram však jihokorejci zatím neoznámili.

Představení nadstavby One UI postavené na Androidu Pie:

Diskuze (28) Další článek: Úřad upřesňuje varování. Mobily Huawei jsou v pořádku, riziko je stejné jako u jiných značek

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Samsung Galaxy Note 8, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Americký model, Evropský telefon, Druhé čtvrtletí, Galaxy s, Aktualizační balíček, DOS, Předfinální firmware, Pius, Příští rok, Aktualizace, Samsun, Americká varianta,