Sendo A820: anglický gentleman brzy v Česku

Nový anglický mobil Sendo A820 je skutečným elegánem. Konkurence může Sendu tiše závidět a jen se od něj učit. Navíc Sendo začne brzy prodávat i u nás.
Nový anglický mobil Sendo A820 je skutečným elegánem. Konkurence může Sendu tiše závidět a jen se od něj učit.

Další v řadě?

Nový Britský výrobce kvalitních mobilních telefonů – Sendo – je v poslední době velmi aktivní a zásobuje mobilní svět stále novými a novými mobilními telefony. Její předchozí model D800 zcela jistě patří mezi „ty lepší“ přístroje. Nová A820 je osmistovce svým vzhledem velmi podobná – zmizel však kryt klávesnice, který byl u předchozího modelu pouze pasivní a neumožňoval přijmutí nebo zavěšení hovoru.

V bezpečí

Stejné zůstaly i rozměry nového mobilu, který patří mezi ty nejlehčí z nejlehčích. Na skutečné změny narazíme až při brouzdání nabídkami telefonu. Nejvíce zaujme nový a přepracovaný prohlížeč WAPu, který zvládá verzi 1.2 a dokáže si poradit také s šifrovaným bezpečným přenosem stránek prostřednictvím WTLS technologie, která bude patřit wapová budoucnost.

Jako na cédéčku

Kromě prohlížení mobilního internetu můžete nové Sendo použít také jako hlasový zápisník – hlasem můžete celý telefon také ovládat. Zdlouhavé klasické psaní textovek je stejně jako u konkurenčních mobilů již minulostí. Novinkou je grafický ekvalizér, díky kterému je nastavení kvality zvuku stejně snadná jako na stolním počítači. Určitě potěší obrázkové textovky, které jsou kompatibilní například s Nokií 3210 nebo 3310. Stejně jako většina současných telefonů i nové Sendo zobrazuje v pohotovostním stavu na displeji aktuální čas a telefon může sloužit i jako budík.

Něco navíc

Datové služby podporuje vestavěný hardwarový modem na rychlosti 14,4 kb/s prostřednictvím datového kabelu nebo infračerveného rozhraní. Telefon může zvonit spoustou nových melodií a ti hudbou postižení si dokonce mohou složit melodii vlastní, kterou však jen se Sendem můžete odeslat jako textovou zprávu nebo si prostřednictvím WAPu stáhnout melodii přímo do svého telefonu. Anténa zůstala stále stejná, vedle ní najdete tři malinké otvůrky, kudy mobil zvoní.

Dočkáme se

Nové Sendo A820 je velmi krásný a stylový mobil, který neudělá ostudu nikomu – v ruce špičkového manažera vypadá dostatečně elegantně a za pasem teenagera jistě přinese svému majiteli dostatečný obdiv jeho okolí. Mobilní telefony Sendo se ve světě prodávají za velmi zajímavé ceny, díky kterým nemá ve své kategorii příliš konkurentů – snad jen Alcatel se svou pětistovkovou nebo sedmistovkovou řadou by s tímto mobilem mohl soupeřit. Je však velká škoda, že si u nás zatím nemůžeme koupit žádný z mobilních telefonů společnosti Sendo, protože každý její mobil je lepší než konkurence. Avšak pozor: podle neoficiálních informací by Sendo mělo vstoupit na český trh již v tomto roce!

Ve zkratce.

  • Mobilní telefon Sendo A820
  • Velikost: 102 x 44 x 19 mm
  • Hmotnost: 68 g
  • Sítě: GSM 900 a 1800 MHz
  • Pohotovostní doba: až 310 hodin
  • Doba hovoru: až 3 hodiny
  • Displej: stejné rozlišení jako Sendo 820, plně grafický
  • Funkce a vlastnosti: kontakty, kalendář, hlasový záznamník, hlasové vytáčení, WAP
Diskuze (4) Další článek: Volám Houston, volám Houston, tady Oskar

Témata článku: Gentleman, Sen, Britský výrobce, Brzy, Gen, Send