Sharp Aquos Zeta SH-02E: úsporný IGZO displej pro Japonsko

V době, kdy výrobci telefonů hledají všemožné cesty, jak zvýšit výdrž telefonu, se každý úspěch v této oblasti počítá. To si uvědomují i vývojáři ze společnosti Sharp a uvádí na trh nový Sharp Aquos Zeta SH-02E. Ten se jako první na světě může pyšnit IGZO displejem, který by měl být energeticky úspornější než ostatní typy displejů. Na našem území se ho však oficiální cestou téměř jistě nedočkáme. Telefon je totiž určen výhradně pro japonského operátora NTT DoCoMo.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
K dostání bude nový Sharp v červené, modré a bílé barvě.

Do výbavy model Aquos Zeta dostal 4,9palcový displej s rozlišením 1 280 × 720 obrazových bodů. Čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro tepe na frekvenci 1,5 GHz a obsahuje výkonný grafickým čip Adreno 320. RAM paměť dorostla do kapacity 2 GB a vnitřní úložiště se pochlubí hodnotou 32 GB. Na zadní straně vykukuje 16,3Mpx fotoaparát s LED bleskem, zatímco na přední stranu byla umístěna sekundární kamerka s rozlišením 1,2 Mpx. Telefon bude podporovat i technologie LTE i NFC.

Jako malý bonus bude nový Sharp odolný vůči prachu a vodě, což dokládá certifikace IP57. Do krabic bude balený s předinstalovaným systémem Android 4.0 Ice Cream Sandwich a grafickou nadstavbou DoCoMo. V balení najdou majitelé také baterii o velikosti 2 320 mAh. Na trh se Sharp Aquos Zeta SH-02E dostane v průběhu listopadu nebo prosince letošního roku. Cena se zatím tají.

Diskuze (7) Další článek: Huawei Ascend P1: po přísné dietě [recenze]

Témata článku: Sharp, , , , Typ displejů, Displej, ? Displej, Sharp Aquos, Pro +, Malý bonus, Nový sharp, IGZO,