Siemens C62: panečku, to je displej (test)

Model C62 se od ostatních Siemensů liší zejména kvalitním barevným displejem a elegantně střiženým kabátkem. Nechybí vyspělé organizační funkce, MMS zprávy a možnost připojit fotoaparát.

Rychlé odkazy

 minirecenze pro ty, kteří spěchají
 • parametry telefonu v katalogu mobilů
 • novinka: fotogalerie se všemi obrázky   
 •
nerozdělená recenze v textové verzi

Záplava levných Siemensů

Rok 2003 byl pro německý Siemens ve znamení levných modelů, výjimkou budiž pouze chytrý SX1. Po modelech A52, C60 a MC60, jež si svou premiéru odbyly za horkého července v Moskvě, Siemens představil další dva kousky, spadající do kategorie těch méně vybavených, za to cenově příznivých. Jednalo se o C62, jehož recenzi právě teď čtete, a model A60, o kterém si budete moct přečíst za týden.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Kdo je všechny pozná? Zleva: C45, A50, A52, A55, A60, C55, C60, C62

Model C62 není čistokrevným Siemensem, jedná se o produkt druhé strany, stejně jako tomu bylo u Siemensu ST55 – ten ovšem pocházel z Asie, C62 má evropský rodokmen a svými znaky je blíže klasickým Siemensům. Důkazem je podobná vnitřní nabídka (menu), stejné ovládání a systémový konektor (ST55 měl jiný). Velkým překvapením je barevný displej, který má sice stejné hodnoty jako ostatní Siemensy, svou kvalitou je ale o třídu výš.

   
Siemens C62 eleganci nezapře, prodávat se bude ve třech odstínech

Jako sněhová vločka

Telefon se dodává ve třech barevných provedeních: bílá (eagle white), modrá (pidgeon blue) a červená (cherry red), každá z nich je potom kombinována s šedou. My jsme testovali nejsvětlejší provedení, které je velmi elegantní, taky je ovšem náchylné k zašpinění. Kryt baterie a boční lišty jsou v šedé, zbytek telefonu je prolnut s čistě bílou, což se teď v zimě hodí. Zvláště ženám se bude tato barevná kombinace zamlouvat.

  
Bílo-šedé provedení testovaného Siemensu C62, ženám se bude líbit, budou ho ale muset čistit

Mezi takzvané prvky z vyšší společnosti patří stříbrný lem okolo displeje a mřížka reproduktoru. Ze stejného materiálu jsou i hlavní ovládací tlačítka a tři pruhy mezi řadami alfanumerických kláves. Konektor je tradičně dole a je naprosto shodný s ostatními modely značky.

   
Chromované prvky včetně jemné mřížky reproduktoru působí efektně a elegantně

Menší než obvykle

Siemens C62 je maličký, rozměry jsou reprezentovány hodnotami 101 x 44 x 20 mm, hmotnost je 85 gramů. Pro srovnání model C60 měří 110 x 47 x 23 mm, což už můžeme považovat za rozdíl, který lze v kapse pocítit. Za jistou výhodu můžeme považovat absenci výměnných krytů, a to z důvodu pevnosti telefonu. Telefon zatím skutečně nikde nevrže, i zadní kryt drží statečně.

  
Rozměry Siemensu C62 jsou menší než u ostatních modelů značky, konektor ovšem zůstal totožný

Baterie je typu Li-Ion o kapacitě 630 mAh, což se může zdát jako malá hodnota, mně osobně vydržel zhruba s půlhodinkou hovoru a několika SMS zprávami okolo čtyř dnů, což je tak akorát. Výrobce udává pohotovostní výdrž 250 hodin, při hovoru pak necelých pět hodin. Rozhodně zajímavým jevem jsou rozměry baterie, která je tenčí a lehčí než obvykle.

  
Tenká a lehká Li-Ion baterie nabízí kapacitu 630 mAh, uchycení SIM karty není úplně ideální

Za nepříliš povedené hodnotím uchycení SIM karty, ta je totiž pod akumulátorem položena ve výřezu bez dalšího zabezpečení, pouze tam leží. Jakmile vytáhnete baterii, SIM karta může vyskočit neznámo kam. Na štítku si můžete všimnout, že se mobil vyrábí v Maďarsku.


Článek ještě nekončí, v druhé kapitole se podíváme na klávesnici, displej a ovládání

Témata článku: Siemens, , Siemens C60, Siemens C62, Podobný neduh, ? Displej, Největší prohřešek, Chybějící podsvícení, Test, Displej, Skleněný efekt, Jednoduché vyhledávání, Solidní zpracování, Pan, Pán, Správné rozhodnutí