Siemens CC75: hliníkový hubeňour s ostrými rysy (první pohled)

Jedním ze včera představených telefonů značky Siemens je model CC75. Jeho funkční výbava není nikterak oslnivá, ale mnohé uhranulo jeho hliníkové tělo a extrémně malá tloušťka - pouhých 12,6 milimetru!

Výrobce mobilních telefonů Siemens včera v Madridu představil dvě novinky pro střední třídu. Stylový vysouvák CF110 a extrémně tenký CC75. Druhý jmenovaný sází především na svůj vzhled. Jak jsme ale vypozorovali z diskuze ke včerejší bleskovce, zdaleka nejde o design, který by se líbil každému. Je ale třeba možné, že telefon si kvůli svému tvarování získá sympatie příznivců Sony Ericssonu.

Hubeňour

Siemens CC75 je při svých rozměrech 111 × 44 × 12,6 milimetrů rozhodně vysoký, široký řekněme standardně, ale co je hlavní – je velmi „hubený“. V tloušťce předčil i etalon Razr V3, který je o více než jeden milimetr tlustší.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Siemens CC75 na oficiálních fotografiích

Na druhou stranu na podzim by se u nás měl začít prodávat nový telefon od Motoroly s označením SLVR V8, který bude mít tloušťku jen 11,5 milimetrů. A pak by také měli přijít o něco levnější V280 a V270 s rekordními jedenácti milimetry do hloubky. Každopádně je u Siemensu velmi sympatické, že uvedení tenkého mobilu neavizoval vehementně předem a nedráždil novináře postupným uvolňováním skic a nefinálních fotografií.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Motorola SLVR V8

Základní plochy telefonu budou vyrobeny z hliníkové slitiny, což je v této cenové třídě nevídaný prvek. V ruce bude majiteli nového CC75 připadat, že drží mobil některé z vyšších tříd a v rámci toho mu zřejmě často odpustí jen průměrnou funkční výbavu.

Klepněte pro větší obrázek Pravé hliníkové plochy vypadají velmi pěkně

Displej Siemensu CC75 nabídne při úhlopříčce 4,2 centimetru rozlišení 128 × 160 obrazových bodů. Dovede zobrazit 65 tisíc barevných odstínů a použitá technologie je aktivní TFT. Už z obrázků je ale patrné, že oproti tělu mobilu působí displej poněkud drobně.

Jen průměrně šikovný

Vyzvánění bude čtyřicetihlasé, přehrávání souborů MP3 se ale nedočkáme. K internetu se půjde připojit přes GPRS třídy 10, anebo pomocí vytáčeného CSD. Až se budete chtít ale spojit s jiným zařízením a provádět datovou výměnu, budete se muset spokojit s nepříliš stabilním infračerveným přenosem. Bluetooth bude totiž rovněž chybět. Jako náhrada může posloužit ještě datový kabel s koncovkou USB.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Je docela škoda, že novinka na svých zádech neponese kromě nápisu Siemens a mřížky reproduktoru také optiku jednoduchého fotoaparátu. Hned by se jí s konkurencí bojovalo lépe. Pro textování budou připraveny editory SMS, EMS a MMS zpráv, ve kterých půjde zapnout predikce slovníku T9. K organizaci času zase využijete kalendář s měsíčními a denními náhledy a opakovanými záznamy pro narozeniny. Půjdou zaznamenat i hlasové nahrávky.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Originální příslušenství k CC75

Hodnota kapacity vestavěné paměti se může na první pohled zdát nedostatečná – pouhé 3 MB. Jenže na těch pár obrázků a melodií stažených z internetu to bude někdy až mnoho. Bez fotoaparátu a podpory přehrávání MP3 souborů ani nemá příliš smysl žádat více. Žádné sloty pro paměťové karty se samozřejmě konat nebudou.

Něco stylového? Měl bych tu pro vás CC75...

Zdá se, že Siemens CC75 by mohl na poli mobilních telefonů uspět. Pokud je totiž určen zejména těm, kteří nehledí na drobnosti ve funkcích a stačí jim jen ty základní, ale kteří na druhou stranu chtějí elegantní vzhled a pokud možno zajímavé materiály, pak by se jim měl zalíbit. Hliníkové tělo, elegantní a strohý design, skvěle malá tloušťka – to všechno bude lidem se zmíněnými požadavky imponovat. Co na tom, že nemá fotoaparát a nepřehrává MP3 soubory. Vždyť kolik je kolem nás takových, kteří právě tyto funkce u mobilních telefonů odsuzují.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Na závěr ještě dodáme, na kdy si máte v případě zájmu nachystat doporučených 5 600 korun, za kterých se Siemens CC75 začne prodávat. Bude to již za dva měsíce, tedy v říjnu. A pokud je pro vás stylovost tím nejdůležitějším při rozhodování, zkuste se ještě podívat i na druhou včerejší novinku – model CF110. Ten bude k dostání o měsíc později a bude levnější o jeden tisíc korun.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Tip: Všechny zatím dostupné parametry k Siemensu CC75 naleznete v katalogu mobilů.


Ve zkratce

  • rozměry a hmotnost: 111 × 44 × 12,6 mm, 80 g
  • konstrukce: klasická
  • barevné provedení: hliníkově stříbrná
  • pásma: 900, 1 800, 1 900 MHz
  • displej: aktivní TFT, 65 tisíc barev, rozlišení 128 × 160 obrazových bodů
  • vyzvánění: polyfonie se 40 hlasy
  • paměť: 3 MB vnitřní paměti, bez slotu pro paměťové karty
  • datová výměna: Infraport, USB datový kabel
  • připojení k internetu: GPRS třídy 10, CSD
  • výdrž na jedno nabití: 270 hodin v pohotovosti, 210 minut při hovoru
Váš názor Další článek: Vítězem pátého týdenního kola soutěže Můj mobil se stává...

Témata článku: Siemens, , Motorola Razr, Motorola Razr V3, Siemens CC75, Hub, První pohled, Pohled