Siemens CF110: levné vysouvání (test)

Levný mobil s výsuvnou konstrukcí na našem trhu docela chybí. Siemens CF110 by proto mohl udělat radost mnoha uživatelům. Nabízí eleganci, malé rozměry, velký adresář, pohodlnou práci se zprávami a hlavně velmi zajímavou cenu.

Rychlé odkazy

 parametry telefonu v katalogu mobilů 
 
• fotogalerie se všemi obrázky
 •
nerozdělená recenze v textové verzi

Klíčové vlastnosti

  • malé rozměry a hmotnost
  • atraktivní design a výsuvná konstrukce
  • propracovaný adresář
  • organizační funkce
  • cena

Hlavní nedostatky

  • nemá fotoaparát
  • občas pomalejší reakce
  • chybí infraport
Siemens CF110: ve zkratce
cena 3 569 Kč
hodnocení chvalitebný (65 %)
rozměry 83 × 45 × 18 mm, velmi malý telefon
hmotnost 77 g, velmi lehký telefon
hlavní displej 29 × 29 mm, 130 × 130 bodů, aktivní, 65 tisíc barev
udávaná výdrž až 220 h (pohotovost), 300 min (hovor)
komunikace systémový konektor, GPRS (třída 8)
paměť 1,35 MB, paměťová karta: ne
operační systém ne
adresář sdílená , vícepoložkový, vyhledávání postupným psaním
vyzvánění polyfonní, 32 hlasů,
zprávy SMS (100), T9 (nezkracuje), MMS
multimédia Java
fotoaparát ne
Podrobné parametry telefonu najdete v katalogu mobilů

Siemens vždy dokázal spořivé zákazníky oslovit. Také v současné nabídce má hned několik velmi levných lowendů a také jen o málo dražších modelů, které však svojí výbavou spadají téměř do střední třídy. Jedním z takových telefonů je i Siemens CF110, který však část ze své výbavy obětoval ve prospěch stylovému designu, za který se dnes také platí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Siemens CF110 ze všech stran na oficiálních fotografiích

Model CF110 byl oficiálně představen v srpnu a do prodeje se měl dostat už v listopadu. Zdržení zřejmě způsobilo pohlcení mobilní divize Siemensu společností Benq a změna obchodní strategie. Na telefon už ale v některých obchodech můžete narazit a zpoždění zahájení prodeje se příznivě projevilo na ceně – místo ohlášených 4 600 Kč se leckde prodává o více než tisíc korun levněji.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Siemens CF110 „živě“

Schová se v dlani

Jedním ze stěžejních lákadel nového Siemensu CF110 jsou jeho malé rozměry a výsuvná konstrukce. Zde se výrobce zřejmě nechal inspirovat úspěchem modelu SL55, který se dobře prodával ještě dlouho po nástupu většího a dražšího následovníka s označením SL65. A právě cena je také jedním z klíčových faktorů, který by měl mít pozitivní vliv na velmi dobrou prodejnost tohoto modelu – levný vysouvací mobil totiž na trhu zatím chybí.


Ukázka telefonu ze všech stran (AVI, kodek DivX 5.2, velikost 1,8 MB)

Poznámka: videoukázky jsou pořízeny s předváděcím vzorkem telefonu, který má ještě staré označení CL85 a otvor v horní části zadního krytu

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Telefon vypadá, jako by patřil nejméně o třídu výš

Od dob slávy Siemensu SL55 výrobce opustil od zaoblených tvarů svých telefonů a hledí více na strohý design, hrany a chromové prvky. Všechny tři atributy, které se proplétají celou současnou nabídkou výrobce, jsou k vidění i u modelu CF110. Zavřený telefon je malý, hranatý kvádřík, který od spodní části „hází prasátka“. Nabízí se ve stříbrné nebo modré barvě.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Telefon je malý, ve větší dlani se úplně ztratí

Rozměry 83 × 45 × 18 jasně napovídají, že se jedná o velmi malý přístroj, který je ještě menší než vzpomínané „vajíčko“ – Siemens SL55. Telefon se ztratí v každé kapse a do větší dlaně úplně zapadne. Rovnou však musím podotknout, že se po otevření docela vytáhne a všechna tlačítka jsou dostatečně velká. Největší jsou ta na předním krytu pod displejem. Jedná se o standardní čtveřici funkčních kláves – pár kontextových tlačítek a barevná sluchátka. Uprostřed je zapuštěna čtyřsměrná navigační klávesa, které bohužel chybí potvrzovací střed. Blok funkčních kláves je vyveden v imitaci chromu a přístupný je i při zavřeném telefonu. Lesklý povrch samozřejmě působí jako magnet pro otisky prstů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Na lesklých klávesách jsou vidět otisky palce

Čtvercový displej opticky zvětšuje šedý rámeček a krycí sklíčko. Nad ním je ještě stříbrný pásek se štěrbinou sluchátka a logem výrobce.

Klepněte pro větší obrázek 
Sluchátko a logo výrobce nad displejem


V druhé kapitole budeme pokračovat v popisu konstrukce, zhodnotíme klávesnici a  prohlédneme si displej a prostředí telefonu

Témata článku: Siemens, , Sagem myZ-55, Siemens CF110, Siemens SL55, Nenáročný zákazník, Vhodné řešení, Levný lowend, Test, Příslušné číslo, Vertikální šipka, Občasné hraní, Vysouvání