Siemens končí s telefony Xelibri

Siemens dnes oznámil, že končí s vývojem telefonů prodávaných pod značkou Xelibri. Neodchází tím ze segmentu stylových a módních mobilů, bude je ale nabízet pod vlastním názvem a upustí od jarních a podzimních kolekcí, kterými byly Xelibri typické.

Siemens svůj koncept a první řadu Xelibri představil loni v lednu. Čtyři přístroje, které jen velmi málo připomínaly mobilní telefony, byly označeny pořadovými čísly 1 až 4. Podle původních plánů je neměli prodávat klasičtí distributoři mobilů, ale butiky a módní salóny.

   

Druhá řada Xelibri byla uvedena v říjnu. Siemens poznal, že vynechání běžného distribučního řetězce nebyl dobrý nápad a tak se modely 5 až 8 začaly prodávat mezi běžnými mobily. Ale ani to zřejmě nepomohlo, protože „xelibríci“ tvoři údajně asi jen dvě procenta všech prodejů a náklady na vývoj určitě nejsou zanedbatelné.

   

Siemens bude i v budoucnu nabízet stylové telefony, například model SL55 nebo chystaného nástupce SL65, který bude uveden za měsíc. Se samostatnou módní řadou však končí. Je to škoda, protože ačkoli Xelibri nebyly prodejní trhák a měly jen velice úzkou cílovou skupinu, dokázaly oživit vcelku nudnou nabídku obyčejných mobilů.


Přečtěte si naše články o telefonech Xelibri:

Diskuze (29) Další článek: Počítali jste znaky v Mobilitách? A vyhráli jste?

Témata článku: Siemens, , Siemens Xelibri 5, Siemens Xelibri 6, Siemens Xelibri 7, Siemens Xelibri 8, Druhá řada, Telefon, Xelibri