Siemens M45 - jarní pohlazení

Siemens, jeden z největších výrobců mobilních telefonů představil v poslední době celkem tři telefony nové řady 45. Kromě lowendové Cé čtyřicet pětky a manažerských modelů S45 a ME45 však v této řadě stále někdo chybí. Dočkáme se jej již letos?

Za sedmero horami

Pokud se okolo mobilních telefonů alespoň trošku pohybujete,  zřejmě již víte, o jaký model půjde. Každá z vývojových řad Siemensu totiž inovovala předchozí typ stejné kategorie – S45 nahradila S35 podobně, jako S35 nastoupila na místo kdysi výborné S25. Proto je nad slunce jasné, že nově připravovaným telefonem nemůže být žádný jiný, než model s označením M45.

Jak již název napovídá, jedná se o nástupce telefonu nižší třídy M35, který se však od svých sourozenců lišil jednou vlastností – byl odolný proti ošklivým vnějším vlivům.  Přestože se mohlo zdát, že jeho následovníkem je již prodávaný ME45, není to tak úplně pravda. Tento model je totiž v řadě 45 novým (podobně, jako byl M35 novým v řadě předchozí) a je spíše sourozencem stříbrného manažera S45.

O nové eM čtyřicet pětce toho není zatím příliš známo. Již dnes však můžeme říci, že – ačkoli se jedná o telefon nižší třídy – bude podporovat rychlé datové přenosy prostřednictvím technologie GPRS. Ostatní funkce (jejichž přehled si můžete přečíst v Infoboxu) by měly být stejné jako u již prodávaného modelu stejné kategorie C45.

Chystané překvapení

Také není jisté, zda poměrně extravagantní vzhled tohoto telefonu – který si můžete prohlédnout na ilustrační fotografii – je konečný. Již dnes však můžu říci, že pokud se vizáž nakonec trošku změní, bude se jednat jen o nepatrné odchylky od tohoto vzhledu. Ruku do ohně bych však nedal za zobrazený inverzní displej, protože podle mého názoru jsou běžné zobrazovače určitě o hodně čitelnější.

Zdá se tedy, že budeme napjati až do jarního veletrhu CeBIT, v rámci kterého bude tento telefon představen. Je však také možné, že nově představených přístrojů by mohlo být daleko více – setkáme se snad s některým z mobilů z další, padesát-pětkové řady?

Ve zkratce:

  • Mobilní telefon Siemens M45
  • Sítě: GSM 900/1800
  • Hmotnost: 100 gramů
  • Baterie: Li-Ion
  • Displej: Inverzní, monochromatický, 5 řádků textu
    Podporované funkce: GPRS, WAP, hardwarový modem, budík, kalkulačka, vibrační vyzvánění, melodie, podpora EMS, hry
  • Nepodporované funkce: Hlasové vytáčení, hlasové ovládání, IrDA, úkolovník, konvertor měn, hlasový záznamník, hlasité hands-free, FM rádio, MP3 přehrávač
Diskuze (18) Další článek: Duel: Alcatel One Touch 311 versus Siemens C45

Témata článku: Siemens, Jar