Siemens MT50 - zkušenosti čtenáře

Dvojici mobilů Siemens M50/MT50 můžeme považovat za nástupce modelu C45. Oba telefony jsou funkčně stejné, MT50 byl k dostání hlavně u T-Mobilu, M50 i v běžném prodeji. Hlavní novinkou je oproti předchůdcům Java.
Kapitoly článku

Co mi vadí

V následující části mého článku se budu věnovat některým závažnějším chybám telefonu a uživatelům poradím, jak tyto závady odstranit:

Zapnete mobil a chcete se připojit na domovskou stránku nebo do vašich oblíbených stránek, na displeji se objeví hláška „CHYBA SPOJENÍ GPRS“ : Telefon musíte k připojení přes GPRS tak trochu nutit, dokud se na stavovém řádku ve spodní části displeje neobjeví indikace GPRS přenosu, tak stále potvrzujete volbu „Opakovat“. Zobrazení hlášky „VYSKYTLA SE CHYBA“ většinou avizuje problém s kapacitou sítě vašeho operátora - stačí jeden hovor s operátorem na infolince a problém může být vyřešen. Ovšem pokud se tento stav opakuje stále, může se jednat o chybu SIM karty nebo telefonu.

 

Opět budete muset volat infolinku, v tomto případě operátora požádejte o reset služby na ústředně. Stejný postup vám pomůže tehdy, pokud používáte Oskartu a telefon se při spojování zasekne a nechce se vrátit k pohotovostnímu displeji. Pokud jste ale už vyčerpali všechny možnosti, zajděte k nejbližšímu prodejci a nechte si zkontrolovat SIM kartu telefonu. Zvláště karty, které za sebou mají přes dva roky života, přestávají fungovat správně, takže bych doporučil výměnu.

Pokud však prodejce zjistí, že se jedná o vadu telefonu, můžete jej zkusit vyresetovat do továrního nastavení - ovšem důrazně upozorňuji, že tímto zákrokem přicházíte o veškerá vámi uložená data. Jinak budete muset zajít s telefonem do servisu. V místech , kde je slabý signál operátora , se při spojování wapu často vyskytuje hláška telefonu "SÍŤ NESPOLUPRACUJE“ - buď vyhledejte místo se signálem silnějším nebo raději využijte pomalejších vytáčených přenosů CSD (Circuit Switched Data), z vlastních zkušeností fungují velmi dobře i při velmi slabém spojení se sítí.

Na závěr vám dám pár tipů, odkud si můžete stáhnou zajímavý obrázek, spořiče nebo melodii. Taky jsme pro vás připravil seznam originálních krytů.

Zábava na dalni

T-Zones (pouze ze sítě TMO - domovská stránka http://wap/)
Eurotel MobileMedia (pouze ze sítě ET - domovská stránka http://wap.eurotel.cz/cz/index.wml)
wap.mojelogo.cz
wap.club-siemens.com
mt-siemens.aktualne.cz/wap
wap.redboss.cz

Na uvedených adresách jsou melodie a obrázky k dispozici i pro modely Siemens A50, A52 (pouze přes internet, model nemá wap), A55, C45, C55, ME45, M50, MT50, M55, S45, S45i, S55, SL55 a další.

Seznam originálních krytů:

Purple Evening - červená a tmavě šedá
Glamorous Night - tmavě fialová a černá
Grooving Metal  - šedostříbrná (standardně u MT 50)
Flashing Green - kiwi a stříbrná
Silver Morning - modrostříbrná
Imaging Forest - tmavě zelená a černá

Témata článku: Siemens, Siemens A50, Siemens MT50, Zkušenost, Zajímavý obrázek, Následující část