Siemens na CeBITu 2002 představí mobily S45i, M45, M50 a SL55

Zatímco o nových mobilech SL55 a M50 jsme již krátce psali, S45i byla až dosud utajovaná novinka. Podívejte se na fotografie všech novinek, které by měl Siemens představit na letošním CeBITu.

Stejně jako model M50 nebo SL45i i S45i bude podporovat mobilní Javu. Zatím ale není jisté, zda bude možné upgradovat stávající S45 na verzi s íčkem, problém totiž může být v nedostatku paměti; S45 má jen okolo 350 kB paměti pro data. Je také možné, že nový firmware s Javou přinese tolik očekávaného e-mailového klienta; stejného, jako má SL45i (tedy javového). Novinka bude mít rovněž, podle všeho, plnou podporu EMS, tedy nejen melodie, ale i obrázky a animace. Vzhled jinak zůstává stejný.

Barvy, ve kterých se mobil bude prodávat, vidíte na obrázcích (jsou to klikací náhledy).

 

Další novinkou, o které jsme již několikrát psali, je zmiňovaný model M50. Ten by podle značení M měl patřit do řady odolnějších mobilů, nicméně vzhled tomu nenasvědčuje.

 

Zvláštní je rovněž model M45, který by se podle slov českého zastoupení měl na CeBITu objevit taktéž. Finální podoba ještě ale není internetové veřejnosti známá, je ale možné, že bude vypadat např takto:

O funkcích není jisté takřka nic, snad jen to, že bude podporovat GPRS, EMS, bude mít paměť v mobilu a hmotnost nepřesáhne 100 gramů. Nakonec je ale možné, že inverzní displej bude nahrazen za normální a kdo ví, třeba se M45 vůbec neobjeví...

A konečně poslední známou novinkou je SL55 (alespoň tak by se tento mobil mohl jmenovat) a mělo by jít o model TCC Q285, který pro Siemens bude dostupných informací vyrábět asijská společnost Quanta. Mobil má velký barevný displej a jde o klasické Véčko, ale bez antény. Velký článek o tomto mobilu jsme zveřejnili minulý týden.

 

Sami jsme zvědavi, zda se vše, co nyní víme, na CeBITu potvrdí, Siemens z logických důvodů drží na informacích velkou pokličku. A co vy? Jak se vám tyto mobily líbí?

Diskuze (15) Další článek: RadioMobil „upřesnil” podmínky – v neprospěch spotřebitelů

Témata článku: Siemens, Logický důvod, Mobil, MOBI, Pře, Asijská společnost, CeBIT