Siemens SL65 Escada: nic než luxus (test)

Limitovaná edice mobilního telefonu Siemens SL65 Escada by mohl být hezký vánoční dárek pro ženu nebo přítelkyni. Mobil ve stylu „Denim and Diamonds“ je vyzdobený drahokamy a pravými perlami. To vše jen za pětadvacet tisíc.

Hlavní aktéři

Escada: světově známá módní značka zaměřená na luxusní módní výrobky určené zejména ženám. Společnost Escada byla založena v roce 1976, v současnosti kromě oděvů prodává i tašky, boty a drobné kožené výroby, parfémy, brýle a další zboží podobného charakteru. Nevyhýbá se už ani produktům určeným pro muže. Další informace hledejte na www.escada.com.

Siemens: německý výrobce mobilních telefonů. Letos v květnu zavřel svoji divizi módních telefonů Xelibri, se kterou plánoval dvakrát ročně představovat stylové mobily „na jednu sezónu“. Nakonec zůstalo jen u dvou kolekcí a modelů Xelibri 1 až 8.

   
   
První a druhá kolekce telefonů Xelibri

Siemens ale na stylové telefony nezanevřel. Už měsíc po zrušení značky Xelibri představil vysouvací model SL65 a teď jde ještě dál. Ve spolupráci se značkou Escada nabízí tento mobil v limitované luxusní edici. Nejde přitom o první spolupráci Siemensu s touto módní značkou. Podobné úpravy se dočkal už i předchozí model SL55. Chytrý telefon Siemens SX1 se zase objevil v černé úpravě McLaren, model S55 v červenočerné verzi Formula One, stejnou úpravou prošel i Siemens C55.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Luxusní Siemens SL65 Escada si při fotografování zasloužil zvláštní péči

Třikrát dražší než normálně

Limitovaná edice v případě mobilního telefonu Siemens SL65 Escada znamená, že v této podobě bylo vyrobeno pouze sedm tisíc kusů. Na některé země – jako je bohužel i Česká republika – se vůbec nedostane, jinde – třeba na Slovensku – jich bude dostupných pouze sto.


Tip: prohlédněte si všechny nafocené obrázky Escady
v přehledné fotogalerii (otevře se v novém okně)

Pocit luxusu vedle limitovaného množství podpoří i našponovaná cena. Slovenský Orange, který u našich sousedů bude SL65 Escada prodávat, nastavil cenu 29 990 Sk včetně DPH. V obchodě na webu Escada, si musíte připravit 799 eur, tedy něco přes 25 tisíc korun. Připomeňme, že běžný Siemens SL65 dnes stojí asi 9 200 Kč.

Když si ale telefon chcete v internetovém obchodě koupit, brzy zjistíte, že Escada Českou republiku zatím ještě nepočítá do zemí Evropské unie. V obchodě na webu Siemensu je zase standardně předvyplněná země Deutschland. Komunikace proto bude asi trochu složitější.

Co za to?

Nečekejte, že za téměř třikrát vyšší cenu dostanete více funkcí. Telefon se značkou Escada se funkčně nijak neliší od standardní varianty telefonu. Rozdíl je v designu a v doplňcích, které se s telefonem dodávají.

Siemens SL65 Escada vychází v edici Denim and Diamonds – džínovina a diamanty. Povrch telefonu se barvou a dalšími detaily opravdu podobá materiálu džínového oblečení, něco jako diamanty na něm také najdeme, navíc se dodávají i přívěsky z pravých perel, stříbra a zirkonu. Ale postupně...

Siemens SL65 je telefon s vysouvací konstrukcí. V zavřeném stavu není vidět jeho klávesnice, objeví se až po odsunutí displeje. Klasická verze telefonu je barevně chudá, střídá jen šedé odstíny a teprve Escada přichází s trochou života. Základ telefonu je metalízově modrý, všemi plochami potom prochází světlá, matně stříbrná křivka.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Rozevřený telefon s odhalenou klávesnicí

Džínovinu kromě barvy samotného mobilu připomínají dvojité „švy“, nakreslené oranžovou čárkovanou čarou. Švy obkružují štítek kolem displeje, zdobí i jednotlivé ornamenty. Ty jsou na čelní ploše jen ve spodní části, Escada se více vyřádila na zádech. Zde najdeme tři ornamentální prvky a mezi nimi také logo této značky, stylizovanou ležatou osmičku. Stejné logo je potom i na tapetě na pohotovostním displeji telefonu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nakreslené švy • ornamenty na zadní ploše

Ornament na čelní ploše je vyzdoben diamanty. Samozřejmě nejde o pravé kameny, to by byl telefon nesrovnatelně dražší, ale o vybroušené kousky křišťálového skla značky Swarovski. Do lesku diamantů jim sice něco málo chybí, na světle se ale i tak hezky třpytí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Skleněné krystalky zdobí spodní část telefonu

Pravé perly!

Není to ale všechno. K Escadě, která se mimochodem dodává ve stylové modré krabici s podobnými ornamenty, jaké najdeme i na telefonu, dostanete i další drobnosti. První z nich je přídavný blesk použitelný při focení. Ten ale moc krásy nepřidá a v naší stylové recenzi pro něj už není víc místa.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Fotoaparát je dostupný ke všem telefonům Siemens aktuální řady 65

Mnohem zajímavější jsou tři přívěsky. Jeden z nich je ukončen poutkem, na které se ostatní dva dají navléknout a celá sestava se nasadí do očka na telefonu. Při prvním pohledu jsem prohlásil cosi o kýčovité bižuterii – ale jak jsem byl hloupý! Omlouvá mě jen to, že běžně nepíšu články do lifestylových médií. To, co jsem považoval za umělé korálky, jsou totiž pravé perly. Je to tak; při pozorném prozkoumání je vidět, že každá perlička má trochu jiný tvar. Mezi perlami jsou potom rozmístěny stříbrné kuličky.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Tři přívěsky z perel a stříbra

Na konci nejdelšího přívěsku se znovu pohupuje logo Escada. Tentokrát je vyrobeno z pravého stříbra a zdobí jej drobné drahokamy – zirkony.

Klepněte pro větší obrázek Stříbrné logo Escada je vyzdobeno zirkony

Posledním doplňkem je pouzdro. Protože Siemens SL65 Escada je určen ženám, samozřejmě nejde o prostý obal pro pověšení na opasek. Poloměkké pouzdro ze světle modré džínoviny má své místo v kabelkách a nikde jinde. Zavírá se pomocí magnetky. Čelní plochu zdobí tmavě modrý ornament vyseknutý z kůže a olemovaný tentokrát už pravými švy z oranžové nitě. Aby to nebylo málo, pouzdro zdobí ještě sedmnáct „diamantů“, které odhaduji opět na Swarovského křišťál.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ke stylovému telefonu patří stylové pouzdro

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Detaily: skleněné krystaly jsou jen vlepené a asi toho moc nevydrží

Asi začnu psát do stylových časopisů, začalo mě to bavit.

Buďte nad věcí

Siemens SL65 Escada se u nás vůbec nebude prodávat, zájemci si ho musí koupit nebo objednat v zahraničí. Neměl by to ale snad být velký problém; snad jen s domluvou, že obchod má telefon poslat do zahraničí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Líbí se vám?

Pro koho je Escada určena? Jenom a pouze pro ženy, v mužské dlani by takto vyzdobený telefon asi vypadal trochu divně. Ale ani mezi ženami limitovaný SL65 nenajde všeobecné zastání, jeho cílová skupina je velmi vyhraněná. Nechtějte vědět, co o Escadě prohlásila moje manželka.

Tohle je ale na druhou stranu typická vlastnost omezených sérií luxusních výrobků. Nejsou určeny pro každého, budí emoce na obě dvě strany. Schválně: že vím, jaké emoce vyšperkovaný Siemens SL65 Escada vzbudí v diskusi pod článkem?


Článek pokračuje „už normální“ recenzí mobilního telefonu Siemens SL65
Diskuze (36) Další článek: Javové hry: od plážového volejbalu až k tučňákům

Témata článku: Siemens, , , Siemens C55, Siemens SL65, Siemens SX1, Stejné logo, Rozevřený telefon, Limitované množství, Módní značka, Lux, Test, Esc, Esca