Siemens SX1: je to nejlepší současný mobil (velký test)

Siemens SX1 se uhnízdil na první příčce žebříčku nejlepších mobilních telefonů. Čekalo se na něj dlouho, ale vyplatilo se to. Přečtěte si velmi podrobnou recenzi a prohlédněte 125 obrázků.

Zhodnocení a konkurence

V prvních dnech používání jsem váhal, jak se k Siemensu SX1 postavit – nebyla to láska na první pohled; však co také s telefonem, na němž se napřed musíte naučit psát ... Jenže postupně se to nějak měnilo. Siemens SX1 je totiž telefon, který umí prakticky vše, co vás v současném mobilním světě může napadnout, a až na výjimky to umí skvěle.

Nakonec ještě můžeme být rádi za zpoždění, protože Siemens kvůli němu musel nasadit konkurenceschopnou a poměrně výhodnou cenu; jinak by proti Nokii 6600, což je asi největší protivník, neměl tolik šancí. Na internetu se SX1 prodává zhruba za 18 000 Kč, a to je jako zaváděcí cena velice slušné. Před půl rokem by to podle mého odhadu bylo hodně nad dvacet.

Když srovnáme funkce Siemensu SX1 s ostatními mobilními telefony, zjistíme, že jde o nejvybavenější mobil současnosti. Ano, podle měřítek, která v redakci používáme, je lepší než doposud vedoucí Sony Ericsson T610, je vybavenější než Nokia 6600, je to král.

Přímé srovnání Nokie se Siemensem připravím do samostatného článku, každopádně už asi tuším, jak dopadne. Siemens bude o trošku vybavenější, body mu ale ubere nevydařená klávesnice, výsledek bude zřejmě nerozhodný, nebo jen o chlup zvítězí SX1. To je samozřejmě voda na mlýn příznivců a odpůrců obou značek, kteří si v diskusích zcela jistě vyříkají, který z telefonů je nejlepší a který naprostá nula. Já tvrdím, že jsou spíše srovnatelné a rozhodovat budou jen drobnosti, design, případně i sympatie k některému výrobci.


Verdikt: Siemens SX1 je výborně vybavený telefon. Siemensu se první pokus v oblasti chytrých mobilů povedl a i přes velké zpoždění je SX1 jeden z vrcholů letošního mobilního roku. Spolu s časopisem Mobility mu udělujeme ocenění Opravdová mobilita.

(Ocenění Opravdová mobilita jsme dříve udělovali pouze u recenzí v tištěných Mobilitách. Jelikož redakce MobilManie a Mobilit se v poslední době velmi přiblížily, rozhodli jsme se toto ocenění používat i zde na webu.)


Aktuální špička žebříčku nejlepších mobilních telefonů

Siemens SX1 Sony Ericsson T610 Nokia 6220 Sony Ericsson Z600 Nokia 6600
Nokia N-Gage Nokia 3660 Nokia 3650 Siemens S55 Motorola V600

Siemens SX1: plusy a mínusy

+ kvalitní konstrukce
+ funkční výbava
+ výborný displej
+ vestavěné rádio a přehrávač MP3
+ grafické prostředí

– klávesnice po stranách displeje
– telefon by leckde mohl být rychlejší
– nelze jednoduše nahrávat hovor
– problémy s datovým spojením

Podrobné technické parametry Siemensu SX1 najdete v katalogu mobilů a v katalogu komunikátorů


Standardní balení

  • mobilní telefon
  • baterie 1 000 mAh
  • CD se softwarem
  • stereofonní sluchátka-handsfree
  • manuály a dokumentace
  • USB kabel (je možné, že je standardně dodáván jen v prvních sériích)

Dokoupitelné příslušenství

Kompletní přehled s obrázky najdete na anglickém webu Siemensu

  • napájení: náhradní baterie, cestovní nabíječky, nabíječka do automobilu
  • handsfree do automobilu: instalační sada do vozu, upgrade pro handsfree ke starším Siemensům, držák s vývodem na externí anténu, handsfree typu plug-in, sada s nabíječkou do automobilu a osobním handsfree

     držák telefonu
  • osobní handsfree: handsfree se stereofonními sluchátky, handsfree s jedním sluchátkem, Bluetooth handsfree
  • ostatní: kožené pouzdro, kabely pro propojení s počítačem

     kožené pouzdro

Internetové odkazy

  • oficiální stránky o Siemensu SX1 (anglicky)
  • nastavení wapu, MMS, záložek ve wapu a dalších služeb přes internet (anglicky)
  • německý fanouškovský web (německy)
  • Siemensmania - český web věnovaný mobilním telefonům Siemens

      Zdroj

      Siemens
      www.my-siemens.cz
      tel.: 233 032 727


      V úplně poslední kapitole článku je připravena fotogalerie se všemi obrázky, mnoho z nich jsme v článku vůbec nepoužili
    •  

      Témata článku: Siemens, , Motorola V600, Nokia 3650, Nokia 3660, Nokia 6220, Nokia 6220 classic, Nokia 6600, Nokia 6600 fold, Nokia 6600 slide, Nokia 7650, Nokia N-Gage, Siemens S55, Siemens SX1, Sony Ericsson T610, Sony Ericsson Z600, Instalační sada, Test, Mobil, Velký test, MOBI, Komáři, Pokročilý software, Špatný vliv, Největší hlasitost