Šílenost? Vtip? Turing Phone Cadenza chce převálcovat všechny a všechno

  • První model byl nerozbitný exot, nástupce jde s šíleností ještě dál
  • Má výbavu snů, geniální operační systém a dokonce i palivový článek
  • S velkou pravděpodobností jde jen o vtip výrobce

Před rokem jsme psali o exotickém Turing Phonu, který se vymykal snad všemu, na co jsme byli u smartphonů zvyklí. Nyní CEO společnosti TRI Steve Chao zveřejnil informace o ještě daleko šílenějším modelu Turing Phone Cadenza, který by měl být představen už příští rok.

Klepněte pro větší obrázek
S těmito specifikacemi by se jednalo o nejvýkonější telefon na trhu vůbec

Telefon není žádný troškař a tak přijde s 5,8" Quad HD displejem, nabídne rovnou dva dosud nepředstavené procesory Qualcomm Snadpragon 830, které doplní úctyhodných 12 GB RAM. Na zádech najdete rovnou čtveřici fotoaparátů, umí 60MPx snímky a 6K videa, celková světelnost má přitom skvělou hodnotu f/1,2.

Na přední stranu společnost umístí čočky jen dvě, ale i ty dokáží pořizovat fotky s 20Mpx rozlišením. Takové fotky a videa už logicky zaberou spoustu místa, ale i na to je Cadenza připravená, dostane až 1 TB místa (2× 256 GB vnitřní úložiště + 2× 256 GB micro SD karta). Jako bonus je pak slot na čtveřici nano SIM. Co se konektivity týče, můžete počítat s Wi-Fi nejnovějšího standardu 802.11ad podporující až 60 GHz pásmo.

Klepněte pro větší obrázek
Otázkou zůstává, jak chce TRI zmiňovanou výbavu vměstnat do takto tenkého těla.

Člověka logicky napadne, že vzhledem k výbavě by takový telefon vydržel jen chvíli. Ale tři baterie a v souhrnu 100wh by mělo problém vyřešit. Jedna je běžný Li-Ion akumulátor o kapacitě 1 600 mAh, druhá je baterie z grafenu o kapacitě 2 400 mAh a na závěr to nejšílenější: vodíkový palivový článek.

Vše poběží na systému Swordfish OS, který staví na už tak  exotickém Sailfish OS. Ten prý nabídne pokročilé strojové učení (Deep learning), pokročilé zpracování přirozeného jazyka a běží na konvoluční neuronové síti (ne, ani nám to nedává smysl).

Klepněte pro větší obrázek
Jak podtrhuje oficiální render, telefon působí, jako by spadl z Marsu...

Uvedené specifikace jsou tak neuvěřitelné, že půjde pravděpodobně jen o vtípek společnosti TRI, nebo pokus upoutat pozornost. Nicméně ani první Turing Phone při představení nepůsobil zrovna důvěryhodně a nakonec se do prodeje přece jen dostal. Dostojí příslibu i tentokrát? 

Zdroj: Phone Arena, Android Police, TRI

Diskuze (20) Další článek: Alcatel Movetime Wifi Watch: změří tep, zobrazí notifikace i zavolají [IFA]

Témata článku: , , , , , SD karta, Šílenost, Micro SD, Wikipedia, Vtip, T Phonů, Turing, T Phone, Cad, Li-ion akumulátor, Turing Phone, Nejnovější standard, Snadpragon, Phone Arena, Quad HD displej, Síl, Sailfish OS, Palivový článek, Grafenové baterie, Pře