Silent Hill 2 a středověké válčení (Java hry)

V hrůzostrašném městě Silent Hill se budete třást hrůzou. Abyste přežili středověké války, musíte zvolit správnou strategii.

U dnešních mobilních her si pořádně potrápíme mozky, a to hned dvakrát. Máte totiž vyjímečnou šanci si zahrát dvě logické hry od Glu za cenu jedné. Jedná se o Brain Genius a My Hanuman. Poté se budeme hodně bát ve hře Silent Hill 2 Mobile na motivy stejnojmenného hororu. Po napětí si zahrajeme na hasiče ve hře určené převážně pro ty menší Little Firefighter. Pro přiznivce vojenské taktiky je připravena středověká strategie Medieval: Total War. Podle návodu v závěru článku si nezapomeňte ověřit, zda je vybraná hra určena pro váš telefon.

Klepněte pro větší obrázek

Autoři: Jan Šťastný


Brain Genius & My Hangman 2 in 1

Brain Genius vyniká svojí nápaditostí a jednoduchým zpracováním, které ale na podobný typ her bohatě stačí. V podstatě si tato hra pro vás připraví sadu různých cvičení, ve kterých si budete zlepšovat svoje mozkové závity. Rozdělení je potom poměrně logicky na 4 části – Vizuální (zde si budete muset všímat určitých věcí na obrázku), Paměťové (zde si samozřejmě budete cvičit paměť a to zapamatováním si obrázků a poté jejich správného označení), Počítací (ano, budete zde používat i matematiku, ne však složité rovnice) a jako poslední je Logická část (v té se zaměříte na logiku a třeba sestavování puzzlů). Právě poslední část je skutečnou novinkou, tedy ani ne tak ona logická část, jako způsob plnění puzzlů. Vyfotíte si totiž vámi zvolenou lokaci – třeba část obýváku a následně se vám tento obrázek rozprostře do puzzlů a vy následně tyto puzzle skládáte znovu dohromady, nápadité že?

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Druhou logickou hrou je My Hangman. Hra která již dlouho dobu sklízí dobré ohlasy a pozitivní recenze. Našincovi bych tuto hru nejlépe přiblížil asi zmíněním hry, která se na naších televizích poměrně dlouho vysílala, jednalo se o Kolotoč. Princip velmi jednoduchý, bylo vám zadáno nějaké slovo do kterého jste postupně dohádali písmenka, až jste ho nakonec složili a nebo naopak vyčerpali počet pokusů, či jste si vytočili nějakou zápornou hodnotu. Inu v My Hanuman ničím točit nebudete a hra je tak především o hádání písmenek, respektive slov. Máte na výběr z několika kategorií typu – Hudba, Umění nebo sport. Vždy dostanete také nějakou nápovědu, která vám někdy hodně napoví, někdy ale spíše zmate. Určitě ale i tato hra stojí za vyzkoušení a můžete tak potrápit své mozkové závity ještě o trošku déle.

Brain Genius & My Hangman 2 in 1 (logická):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HUDLJ odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HUDLJ odošlite na číslo 7031 (cena 90 Sk)

Silent Hill 2

Série Silent Hill doslova otřásla herním světem. Nesmrtelný hororový žánr uchvátil miliony hráčů a dostal se na všechny známé platformy včetně té mobilní. Konečně můžeme odhalit temnotu, která znovu zakrývá v druhém pokračování tajemný Silent Hill! Kdo neví, tak se jedná o click & point adventuru, ale nemusíte se bát, že by jste se uklikali k smrti, protože druhý díl slavného Silent Hillu nabízí mnohem větší prožitek a napětí než kterákoliv jiná hororová mobilní hra. V roli Lucase se jednoho krásného dne probudíte na nemocničním lůžku. Tajemný hlas vám začne našeptávat první kousky příběhu. Japonští scénáristé zase jednou dostali prostor pro své zvrácené myšlenky. Během dobrodružství vznikne plno nezodpovězených otázek, které se pokusíte odhalit. Krátké chvíle nočních můr se střídají se světem hrozivých monster.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Silent Hill 2 má i svoji akční stránku. Musím se přiznat, že chvilkové akční pojetí téhle hororové adventury patří k těm světlejším událostem jindy hrozivého pocitu prázdnoty v temných místnostech. Prostředí děsivé nemocnice je ponuré a mráz po zádech běhá prakticky ze všeho, co kolem sebe vidíte. Bílé zdi, temné rozlehlé chodby a černočerná tma nahání hrůzu na každém kroku. Probudit se sám v prázdné budově, kde se dějí podivné věci už samo o sobě mluví ve prospěch adrenalinu a husí kůže. V SH Mobile 2 zažijete pravý pocit beznaděje, kdy nevíte, co máte čekat. Atmosféru nejlépe vystihují obrázky a šílené představy bývalých pacientů. V jedné z místností najdete kresby dětí v kleci, v jiných si pokládáte nevysvětlitelné otázky, co se asi stalo, jaké události museli předcházet strašlivým scénám. Krev na zdi se zbytky nehtů hovoří za vše. Vše zpracováno v krásném grafickém hábitu, kdo se tak rád bojí, nemá lepší volbu než vyzkoušet Silent Hill 2.

Silent Hill 2 (akční, hororová):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HKPXP odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HKPXP odošlite na číslo 7031 (cena 90 Sk)

Little Firefighter

Ale teď zase z úplně jiného soudku. Na slovo si nyní přijdou především mladší hráči a to ve hře Little Firefighter, tedy malý požárník. Vžijete se do role malého klučíka a vaším cílem bude jediné – hasit. Budete hasit velké i malé požáry. To vše podpořeno krásnou grafikou a velmi dobrou hratelností. Každý level je svým způsobem originální, jiný a neotřelý. Občas hledáte pouze jakési bedničky, jindy máte za úkol uhasit určité procento pozemku, a jindy je vaším posláním zlikvidovat předem určené oponenty. Občas se objeví i bonus v podobě většího rozsahu střiku, ledové bomby nebo značného ochlazení vody.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Téměř za všechno jste bodově ohodnoceni, vyjíměčně podařený level se tak promítne i na výsledkové tabuli s počtem bodů, ale cpát body do naprosté většiny her, a navíc na nich stavět základní kámen doby hraní, mi přijde jako zlozvyk, jemuž by se mělo co nejdříve přestřihnout záchranné lano. Naštěstí o tom tato hra není, je totiž především o dobré zábavě, kterou bezpochyby může nabídnout. Nebudete to však mít tak jednoduché, jako v každé, i v této hře se najdou nějací zloduchové, kteří se vám vaše snažení budou snažit překazit, nebo alespoň ztížit. Obtížnost však není nijak vysoká a tak se nemusíte bát. Hru dokončí i průměrný školák za několik málo hodin, přičemž si užije dobrou zábavu a vyváženou obtížnost.

Little Firefighter (arkáda):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HNABQ odešlete na číslo 900 09 50 (cena 50 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HNABQ odošlite na číslo 7031 (cena 60 Sk)

Medieval: Total War

Hra, která je známa především z našich stolních počítačů se snaží napodobit poměrně velký úspěch své větší sestřičky z PC verze. I v té mobilní se samozřejmě jedná o tahovou taktickou strategii zasazenou do období středověku. Můžete se tak těšit na velké zástupy lučištníků, či chrabrých rytířů, kteří pro vítězství své armády udělají cokoliv. Medieval: Total War se zaměřuje hlavně právě na boj jako takový a proto se zde vyřádí rození vojevůdci. Na rozlehlých mapách tak budete moci bojovat do posledního muže a to vše podpořenou dobrou grafikou a především různorodým prostředím. Právě prostředí se stává důležitou součástí této hry. Je možné ho totiž využít velmi chytře a překvapit tak protivníkovu družinu. Jako odměnou potom tak slíznete drtivou výhru po které se protivník vzdá, nebo uteče s ostudou z bojiště.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Jako v každé správné strategii, i zde si budete moci vylepšovat jednotlivé jednotky a učinit z nich tak neporazitelnou armádu, která se neskloní před nikým a před ničím. Na druhou stranu zase budete muset především v pozdějších levelech pořádně zapojit svoje mozkové buňky a dát jim volný průběh, abyste odhalili záměr protivníka. Právě v těchto chvílích hra připomíná třeba Šachy, kde také musíte tak trosku předpovídat tah protivníka a efektivně na něj zareagovat. Doba hratelnosti se nedá odhadnout, záleží na vašich znalostech a zkušenostech, nicméně pohybuje se určitě okolo několika hodin. Neváhejte tak a vrhněte se s námi do středověkých bitev, kde nikdo nezná slitování.

Medieval: Total War (akční, bojová):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HRHTP odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HRHTP odošlite na číslo 7031 (cena 90 Sk)

Doplňující informace

Hry jsou v češtině nebo slovenštině, může se ale stát, že pro váš mobil nejsou lokalizovány. V tomto případě vám bude doručena anglická verze.

Pro zjištění podpory vybraného obsahu vaším telefonem pošlete SMS s textem:

STAHNU[mezera]KOD na číslo 900 09 03 (cena za SMS je 3 Kč)

KOD je pětipísmenný objednací kód a je uveden u každé nabídky. 

Příklad: STAHNU HABCD

Cena za stažená data se řídí dle ceníku vašeho mobilního operátora. Před stažením si zkontrolujte, zda máte dostatek volné paměti v telefonu. Telefon musí mít aktivován a správně nastaven WAP, telefony Siemens navíc nastaven i tzv. Java profil – pomůže vám infolinka vašeho mobilního operátora. V případě objednávky na nepodporovaný telefon vám MobilBonus hru zdarma vymění za jinou.

Technicky zajišťuje MobilBonus, s. r. o., help@mobilbonus.cz, infolinka +420 777 717 535 (Po–Pá 8:00–16:00).

Váš názor Další článek: Nokia 6600 fold pohledem ženy

Témata článku: , , , Cpát, Click & AMP, Nápaditost, Síl, Milión hráčů, Druhý díl, Podobný typ, Základní kámen, Pozitivní recenze, Str, Hádání, PC verze